LIGE NU:

Direktør om suspendering af sæsonen: - Det her rammer os rigtig hårdt

Mange af de nordjyske håndboldhaller kommer nu til at ligge øde hen. 1. division for både kvinder og herre lukker ned med øjeblikkelig virkning grundet de nye coronarestriktioner. Det rammer blandt andet håndboldklubben EH Aalborg.

Nørresundby Idrætscenter er hjemmebanen for EH Aalborg. På torsdag skulle hallen have dannet ramme for et opgør mellem EH Aalborg og Bjerringbro FH i 1. divison. Tilskuernes klappølser og stadionspeaken bliver der imidlertid ikke noget af.  Kampen er nemlig udsat. Det skyldes, at landets næstbedste håndboldliga bliver omfattet af forsamlingsforbuddet. Derfor vil 1. division ligge stille i mindst fire uger, da maksimalt 10 personer må samles til og med 23. november.

Denne afgørelse ægrer EH Aalborgs direktør Henrik Skals, der dog understreger, at EH Aalborg bidrager alt, hvad de kan i forhold til at hindre smittespredningen.

- Det har stor indvirkning på vores økonomi. Det begrænser vores muligheder for at tjene penge, og det begrænser også den service, som vi kan give til vores sponsorer og samarbejdspartnere, siger EH Aalborg-direktøren.

Anden gang klubben får en kold spand vand i hovedet

I sidste sæson blev landets bedste håndboldrække stoppet tre kampe før tid grundet coronavirus. I den forbindelse blev EH Aalborg den helt store taber. Holdet blev nemlig erklæret som nedrykker, selvom klubben fortsat havde gode muligheder for at kravle op over nedrykningsstregen og dermed overleve i håndboldens fineste selskab.

EH Aalborg havde, ligesom den daværende bundprop og konkurrent Skanderborg, syv point i tabellen, og de to hold manglende at spille en indbyrdes kamp. Der var dermed fortsat gode muligheder for at overleve i landets bedste række, inden holdet blev tvangsnedrykket, selvom der manglede tre kampe.

- Det er klart, at det betyder rigtig meget for os, og vi balancerer os, hvilket jeg forestiller mig mange andre sportsklubber også gør, på en knivsæg, og det kan meget nemt falde ud til den forkerte side.  Vi synes, at det her rammer os rigtigt hårdt qua den situation, som vi er, siger Henrik Skals.

Træningen deles i to

Den nylige afbrydelse af ligaen påvirker ikke blot holdets økonomi.

 – Det påvirker os på alle tænkelige måder. Vi må ikke træne, som vi plejer. Vi skal til at dele os op, så vi kommer til at træne i to grupper, siger cheftræner for EH Aalborg Allan Heine.

Cheftræneren råder over mange spillere på under 21 år. Disse spillere er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på 10 mennesker, så de må gerne træne med klubbens ungdomshold. Dette undrer cheftræneren.

 – Jeg er nervøs for, at det hele bliver blandet, i langt højere grad end det vi egentligt gjorde på nuværende tidspunkt, hvor jeg synes, at vi var dygtige til at håndtere det (red. coronavirus).

Allan Heine ser større fornuftighed i, at seniorholdet, der består af 17 spillere, træner sammen, frem for at holdets spillere på under 21 år, træner sammen med ungdomsholdene. Det vil ifølge træneren føre til, at der er flere spillere, der kommer i kontakt med hinanden.  

Ubelejligt tidspunkt

Kampstoppet kommer særdeles ubelejligt for EH Aalborg, idet klubben har fået en fænomenal start på sæsonen med syv sejre i syv kampe. Men nu står holdet, ligesom i sidste sæson, atter overfor en frygtet modstander, der er svær at forberede sig på ved at træne 6-0-forsvar.

- Vi har ikke tabt en kamp endnu. Vi har måske tabt første halvleg til corona, men vi plejer at være stærke i anden halvleg, så det håber jeg også, at vi er den her gang, siger Allan Heine.

Selvom EH Aalborg har fået endnu en modstander, foruden de 11 øvrige hold i håndboldrækken, lader holdet sig ikke skræmme.

- Vi vil rykke op, og det har været et altoverskyggende mål fra første dag, og det går vi stadigvæk efter, selvom vi har fået et setback med de nye retningslinjer, slutter cheftræneren.