LIGE NU:

Dødslistesagen: 22-årig anker ikke dom på 8 års fængsel

Den 22-åriges forsvarer oplyser til TV2 Nord, at hendes klient ikke vil anke dommen på 8 års fængsel.

Det sidste punktum er ved at blive sat i den såkaldte dødslistesag med den 22-årige Anders Rasmussen fra Aalborg.

Anders Rasmussen, som for to uger siden blev idømt otte års fængsel, har valgt ikke at anke dommen.

Det oplyser hans forsvarer, Charlotte Møller Larsen.

Han blev ved retten i Aalborg dømt for forsøg på manddrab og voldtægt af særlig farlig karakter mod sin nabo.

Samtidig blev han frifundet for at have haft til hensigt at voldtage og dræbe 16 andre personer på en liste, der blev fundet hos ham, herunder Nordjyllands Politis øverste chef.

Manden skal betale sagens omkostninger og 60.000 kroner i erstatning til offeret.

Fængslet under ransagning

Den 22-årige blev anholdt den 2. januar om aftenen, efter at han, bevæbnet med en økse, strips og maskering, trængte ind i sin 24-årige nabos lejlighed. Her slog den 22-årige den 24-årige kvinde, ligesom han tog kvælertag på hende så længe, at hun mistede bevidstheden kortvarigt. Herefter forsøgte han at voldtage kvinden, mens han truede med at slå hende ihjel.

Ifølge anklager ved Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg, som TV2 Nord talte med dagen efter drabsforsøget, havde den 22-årige mand, der på tidspunktet for overfaldet var 21 år, under påskud af at ville lokalisere en støjkilde, fået adgang til kvindens lejlighed.

Inde i lejligheden havde han bedt kvinden om at få et glas vand og mens hun skænkede det til ham, havde han så taget kvælertag på hende, til hun mistede bevidstheden.

Da manden kort forlod kvindens soveværelse, lykkedes hun dog med at flygte fra stedet og få tilkaldt hjælp, og cirka 30 minutter efter at politiet blev tilkaldt, var manden anholdt, forklarede politiet i januar.

Det var Nordjyllands Politi, der anholdt manden og fik ham varetægtsfængslet i første omgang den 3. januar, men kort inde i efterforskningen, ved en ransagning i den tiltaltes lejlighed, fandt man listen med navngivne personer, som den tiltalte ifølge anklagemyndigheden ville dræbe og/eller voldtage - og som indeholdt navnet på Nordjyllands Politis øverste chef. Derefter blev sagen overdraget til Østjyllands Politi.

Sagen kort