LIGE NU:

Dokumentar: Ny festival kom i luften - men turen bød på turbulens

Kom med på Aairport Festivals jomfrutur i denne dokumentar.

Omkring 10.000 publikummer lagde i weekenden vejen forbi Aairport Festival, der for første gang nogensinde løb af stablen i Gigantium i Aalborg.

På plakaten var der elektronisk musik - og kun elektronisk musik. Aairport Festival er nemlig landets første såkaldte EDM-festival. En festival hvor musikgenren udelukkende er Electronic Dance Music.

Intens stemning

EDM kan, lidt forsimplet, også kaldes klubmusik. Den slags musik, man støder på, i de sene nattetimer på flere af de store diskoteker i Jomfru Ane Gade.

Det er intens og vild musik - og de samme stemninger opleves blandt publikum, der nyder den tunge bas i fulde drag, danser vildt og optager musikken i hele kroppen.

Populært som aldrig før

EDM er populært som aldrig før og de kunstnere, der optræder i Gigantium til denne verdenspremiere på Aairport Festival rejser verden rundt, for at optræde på klubber og festivaller for begejstrede publikummer, der bliver flere og flere.

Musikken er på vej, men har endnu ikke helt, brudt murene ned ind til radiochefernes kontorer. Få kunstnere - for eksempel Calvin Harris, David Guetta og afdøde Avicii - er lykkes med at fusionere den hårde bas fra EDM med de poppede elementer, der giver adgang til radioplaylisterne, men megen af den musik, der brager ud af højtalerne til Aairport Festival, kommer du aldrig til at høre, hvis ikke du opsøger det selv.

Jomfrutur med turbulens

TV2 Nords TV-hold fulgte både før, under og efter Aairport Kresten Thomsen, der er initiativtager og direktør for Aairport. Det er der kommet den dokumentar ud af, som du kan se herunder, og uden af afsløre for meget kan vi sige, at Aairport Festival kom i luften - men turen bød også på turbulens.

 
040321 Mand sidder fast i jordhul Nørager

Reddet af konen: Mand hjulpet op af to meter dybt hul, han selv havde gravet

test

Dagens coronatal: Syv kommuner har ikke konstateret ny smitte i 24 timer

010717 nibe festival

SF kræver klar besked til festivalerne

Lene Hedemann Tjell

play Håndsrækning til udsatte: Millioner på vej til væresteder

040321 Mand sidder fast i jordhul Nørager

Reddet af konen: Mand hjulpet op af to meter dybt hul, han selv havde gravet

test

Dagens coronatal: Syv kommuner har ikke konstateret ny smitte i 24 timer

Til forsiden

Til forsiden