02:24

Tre mænd i tyverne blev i dag idømt 12 års fængsel for drab på en 27-årig mand ved Retten i Aalborg. Et drab, der blev begået på gaden i Aalborg i august sidste år.

Dømte i drabssag har anket fængselsdom på 12 år

De tre mænd, der torsdag blev idømt 12 års fængsel for drabet på en 27-årig mand i Aalborg i august sidste år, har alle anket deres dom til landsretten.

Tre mænd på 25, 25 og 28 år fik torsdag eftermiddag dom i en opsigtsvækkende drabssag fra august sidste år, hvor en 27-årig mand blev dræbt på åben gade i et bandeopgør.

De blev alle tre idømt 12 års fængsel, og de har efterfølgende alle tre valgt at anke dommen til landsretten. 

Læs også Tre mænd dømt skyldige: 12 års fængsel for knivdrab

- Min klient gik efter en frifindelse. Han har hele tiden forklaret, at han ikke har noget med overfaldet på den afdøde at gøre. Så nej, vi er ikke tilfredse, og derfor har vi også valgt at anke dommen til landsretten, siger Søren Beckermann, der er forsvarer for en af de tre dømte.

Omtrent samme melding kommer fra Michael Juul Eriksen, der også er forsvarer i sagen.

- Min klient vidste godt, at han ville blive dømt, og han vidste også godt, at han ville få en lang straf, fordi han ikke var uenig i, at han skulle dømmes for vold med døden til følge. Men det er klart, at han er noget skuffet over at være blevet dømt for drab, for han føler ikke selv, at han har haft forsæt til det, siger advokaten til TV2 Nord.

Udover fængselsdommene er én af de dømte, der er irakisk statsborger, også blevet idømt udvisning til Irak. 

Kulmination på voldelige sammenstød

Drabet på den 27-årige Jesper Skovbo, der er tidligere medlem af Bandidos, skete om aftenen den 5. august på hjørnet af Thurøgade og Langelandsgade. 

Læs også Knivstikkeri i Aalborg: Tre mænd fundet skyldige i manddrab

Kort forinden var det 27-årige drabsoffer blevet påkørt i et kryds af de tre gerningsmænd og en fjerde mand, der førte bilen. Herefter forsøgte Jesper Skovbo at flygte på stedet, men de tre dømte fulgte efter ham bevæbnede med jernrør og kniv. 

Episoden var kulminationen på flere dages voldelige sammenstød i det kriminelle miljø, hvor den dræbte var med. Da det skete på åben gade, var der flere vidner, der afgav forklaring i retssagen.

Anklager tilfreds med dommen

- Det har selvfølgelig været en speciel sag, fordi det drejer sig om et meget brutalt og bestialsk drab. Vi har hørt en række vidner, som har overværet det på nærmeste hold. Så det er usædvanligt, siger Kim Kristensen, anklager ved Nordjyllands Politi. 

Læs også Knivdrab i Aalborg: Tiltalte nægter sig skyldige

- Jeg er rigtig godt tilfreds med dommen. De tiltalte er blevet dømt for at begå manddrab i forening, sådan som vi havde nedlagt påstand om, og de er blevet idømt 12 års fængsel.

De dømte har alle flere domme med sig i bagagen for blandt andet vold og overtrædelse af våbenloven. Det vides endnu ikke, hvornår sagen vil kunne komme for landsretten.