Foto: Henrik Petit

DRÆBERNE FRA NIBE: Første scene er klar

Den nordjyske by, Nibe, optræder i en ny dansk komedie, og nu er første scene klar.

Borgene i Nibe kan nu se frem til, at deres by bliver berømt. Den er nemlig scene for den danske komedie Dræberne fra Nibe.

Komedien har premiere den 12. januar, og nu ligger den første scene fra filmen klar. Her er Ulrich Thomsen og Nicolas Bros i rollerne som to jyske håndværkere, på besøg hos en lettere lurvet advokat (Ole Thestrup) og må se i øjnene, at det er en dyr fornøjelse at blive skilt.

De to jyske håndværkere og venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber med konerne Gritt og Ingrid, og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet Gritt og Ingrid, og det bliver starten på en vanvittig rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv får en lejemorder på nakken…

Filmens hovedroller spilles af en række af Danmarks bedste skuespillere - heriblandt tre af dette års Robert vindere. Ulrich Thomsen og Nicolas Bro har rollerne som Edward og Ib, og Lene Maria Christensen og Mia Lyhne er deres snarrådige ægtefæller. 

DRÆBERNE FRA NIBE er Ole Bornedals ottende spillefilm og hans første komedie til dato. Filmen produceres af Miso Film og Nordisk Film Distribution.

Se et klip af første scene fra Dræberne fra Nibe her.