04:43

3000 unge fra hele verden er lige nu samlet i Dronninglund til håndboldcup. Om lidt skal vi en tur ud forbi Dronninglundhallerne, hvor vores reporter Pernille Leftes står klar. Men først skal vi have en lille rundtur på pladsen.

Foto: Pernille Leftes

Foto: Pernille Leftes

1 af 3

Dronninglund tiltrækker håndboldglade unge

Selvom man ikke lige kan se det, hvis man kigger ud ad vinduet, så er det sommer. Og sommer er lig med sportslige arrangementer og dermed også håndboldcup i Dronninglund.

Deltagerne til Dronninglund Cup kommer fra mange af de europæiske lande, men også Taiwan, Indien, Egypten, Brasilien, Chile og Bangladesh er tilmeldt i år.

I alt er der 3000 unge med til Dronninglund Cup i år. De er fordelt på 200  hold. Langt de fleste af kampene til stævnet bliver spillet udendørs. Der er 15 baner i alt og to haller.

- Det er en helt klar fordel, at man har alle banerne samlet, fordi det skaber masser af liv. Men det gør også, at de trænere, som kommer i store grupper, kan komme rundt og se alle kampene fra deres klub, siger Simon Aargaard, der er formand for Dronninglund Cup.

Fredag aften og lørdag er der finalekampe og Dronninglund Cup afrundes med en med præmieoverrækkelse til de vindende hold.

Fredag aften kl. 23.15 er der et kæmpe festfyrværkeri på Opvisningsbanen ved Dronninglund Hallerne for både deltagere og byens befolkning.

Håndboldfeberen raser i Dronninglund indtil lørdag den 16. juli.