LIGE NU:

DSU-formandens 1. maj: - Der skal mere fokus på de unge

1. maj er den vigtigste dag på året for DSU-formand Mathilde Albæk Lauridssen. Hun kæmper især for bedre forhold på arbejdsmarkedet for de unge.

1. maj, arbejdernes internationale kampdag, er noget nær den vigtigste dag på året for den politiske venstrefløj - og det gælder også for Mathilde Albæk Lauridsen, der er formand for DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) i Aalborg. 

I ungdomspartiet er planlægningen af 1. maj begyndt for flere måneder siden. Også selv om grundopskriften er den samme, som den har været i mange, mange år: Brandtaler, røde faner, fadøl og slagsange. 

 
 
Foto: Michael Schmidt

- 1. maj er jo et godt rum til at tale om alle de problemer, der er på arbejdsmarkedet. Her er der mange, der lytter til én. Så det er en god måde at komme ud med det, man gerne vil sige, siger Mathilde Albæk Lauridsen.

- Det er skide ærgerligt

Hun var selv på talerstolen i SDU's lokaler fra morgenstunden. Og hun kom med et budskab, der ikke havde meget med de netop overståede OK18-forhandlinger at gøre, men derimod handlede om de unge.

- Vi skal sætte mere fokus på de unge på arbejdsmarkedet. Der er mange unge under 18, som har et alt for dårligt arbejdsliv. De bliver behandlet rigtig dårligt og får skader allerede som 16-årige, hvilket ikke er i orden.

- Generelt er der mange nyuddannede unge, som har svært ved at finde et arbejde. Det skal være muligt at kunne finde et arbejde, når man er færdig med at uddanne sig. Det er skide ærgerligt, for det gør ingenting for deres erfaring og ingenting for fremtiden, siger Mathilde Albæk Lauridsen.

1. maj uden politik i Kildeparken

Efter morgenens møde i SDU fortsatte Mathilde Albæk Lauridsen til Kildeparken for at hjælpe med at gøre klar til eftermiddagens store møde, som fagforeningerne har arrangeret. Derefter rundede hun et møde i 3F Aalborg, inden hun skal være med i fanemarchen mod Kildeparken, hvor tirsdag eftermiddag skal hjælpe med at slæbe og sælge øl til de fremmødte. 

- Det er en kæmpestor dag. Det er en dag, vi gør klar til allerede fra januar, siger Mathilde Albæk Lauridsen.

1. maj-arrangementet i Kildeparken er bemærkelsesværdigt i år, fordi fagforeningen LO, som står for det, har takket nej til politiske talere. En af dem, der ellers var inviteret, var ny spidskandidat i Aalborg, S-formand Mette Frederiksen.