Foto: Daniel Mikkelsen

Dyrepasser: Isbjørnene kommer snart ud

De to isbjørneunger, som nu i mere end to måneder har boet sammen med deres mor i en fødegrotte i Aalborg Zoo, er snart klar til at komme ud. Men det er mor Malik, som bestemmer, hvornår det sker.

Der er mere aktivitet i fødehulen i Aalborg Zoo end nogensinde før, siden de to isbjørneunger kom til verden i december. Siden har de vokset sig en hel del større og er nu snart så stærke, at de kan tage det store isbjørneanlæg i brug.

- Det er Malik, som bestemmer, hvornår det skal ske. Hun begynder på et tidspunkt at banke på porten ud til, og så lukker vi op. Det er fuldstændig det samme, der sker ude i naturen, når isbjørnen bryder isen i hulen for at komme ud, siger dyrepasser Frank Thomsen.

Brugere af TV2 Nords hjemmeside har siden fødslen kunnet følge isbjørnene i fødegrotten med direkte billeder, og torsdag morgen var ungerne pludselig ikke at se i hulen. Det fik flere seere til at lave facebookopslag, hvor de udtrykte bekymring for, om der var sket ikke ungerne noget.

TV2 Nord sendte i dag journalist Morten Pedholt og fotograf Daniel Mikkelsen afsted for at dokumentere, at begge unger har det godt. Som det første tv-hold fik de lov til at kigge ind i grotten, hvor de to unger tumlede glade rundt, og Frank Thomsen kan berolige alle.

- Fødehulen er faktisk en tre-værelses lejlighed og ikke bare det rum, som er overvåget af kamera. Her lige inden, at de skal helt ud begynder de at gå mere rundt i alle rum, og derfor forsvandt de fra skærmen. I begyndelsen bruger de kun det ene rum for at holde varmen, siger Frank Thomsen.

TV2 Nords Morten Pedholdt og Daniel Mikkelsen fik lov at komme helt tæt på de to isbjørneunger. Foto: Morten Pedholt

01:27

Kom med ind i fødehulen her.

Luk video