SENESTE NYT:

Eddie-sagen for retten: 53-årig nægter kendskab til ligrester i tønder

Tirsdag er sagen i gang mod to svenske statsborgere, der står tiltalt i sagen om drabet på den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen i maj 2020. Begge tiltalte nægter sig skyldige.

To svenske mænd på henholdsvis 53 og 46 år stod tirsdag tiltalt ved Retten i Hjørring for i maj 2020 at have skudt og brændt den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen. Derudover er de tiltalt for at have skudt Eddie Christensens hund og for våbenbesiddelse.

Den 53-årige nægter sig skyldig i de tre punkter, han er tiltalt for. Drabet og usømmelig omgang med lig, for at skyde Eddie Christensens hund og begravet den og for at have givet den 46-årige medtiltalte adgang til den pistol, der ifølge anklagemyndigheden blev brugt ved drabet.

Den 46-årige nægter sig skyldig i drab, men erkender usømmelig omgang med lig. Han nægter sig endvidere skyldig i at have været i besiddelse af den pistol, der blev brugt ved drabet på Eddie Christensen.

Se video: Anklager forholder sig til sagen 

Anklager Kim Kristensen mener, at det er en meget usædvanlig sag.

53-årige tiltalte afgiver forklaring

Omdrejningspunktet for tirsdagens retsmøde var, at den 53-årige tiltalte, skulle afgive forklaring for retten. Han ejer den ejendom ejendom, hvor Eddie blev dræbt og boede der på gerningstidspunktet.

Manden fik efter eget udsagn ”sympati” for Christensen, som havde fortalt, at han var tidligere forbryder og var blevet forsøgt slået ihjel.

Derfor gav han Eddie lov til at opholde sig i sin campingvogn på ejendommen.

Derudover kom den 53-årige mand, der altså nægter sig skyldig i alle tiltalepunkter, i sin forklaring ind på, at der var uoverensstemmelser mellem ham og Eddie Christensen. Uoverensstemmelser der vedrørte Eddies hund Rocco, Eddie Christensens rolle i en narkohandel samt trusler som Eddie Christensen, ifølge den 53-årige, skulle have rettet mod den 46-årige medtiltalte mands familie.

46-årig fik adgang til pistol

Den 53-årige nægter altså alt, og fortalte i retten heller ikke, at den 46-årige skulle være manden bag drabet. Det kunne han ifølge eget udsagn ikke forestille sig.

Han fortalte dog at den 46-årige mand, på grund af de angivelige trusler fra Eddie Christensen, fik adgang til en pistol som den 53-årige havde i huset. Det er den pistol anklagemyndigheden, med opbakning fra flere tekniske beviser, påstår blev brugt til at skyde Eddie Christensen. 

Politiet fandt i forbindelse med efterforskningen af drabet to olietønder med jord, affald og murbrokker - men også knogle- og tandrester som senere blev matchet med Eddie Christensen.

Den 53-årige mand afviste i sin forklaring al kendskab til indholdet i de to olietønder. Han mente, at indholdet var brændt affald. Det var, ifølge forklaringen, den 46-årige medtiltalte, som havde stået for at fylde tønderne.

Forsmag på medtiltaltes forklaring

Retten i Hjørring fik mod slutningen af første retsdag en forsmag på, hvad den 46-årige tiltalte vil forklare for nævningetinget. Sidst på dagen blev den 53-årige nemlig spurgt om, hvorfor den 46-årige mand og hans hustru i deres forklaring peger på, at det var den 53-årige der skød Eddie.

Det havde den 53-årige, der altså kategorisk nægter alle anklager, ikke noget bud på, og direkte adspurgt pegede den 53-årige heller ikke på den 46-årige som drabsmand. 

Sagen genoptages torsdag den 9. september. Den forventes afsluttet 5. oktober efter i alt ni retsdage.

Det er de to mænd tiltalt for

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Til forsiden

Til forsiden