LIGE NU:

Efter et år med Lykkeliga: - Jeg venter stadig på at nogen vækker mig fra den her drøm

Det er nu et år siden, at den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen helligede sit liv til sit projekt LykkeLiga, og hun har ikke set sig tilbage siden.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeg får løn for det, jeg allerhelst vil. Jeg går og venter på, at jeg vågner op fra den her drøm, og at nogen fortæller mig, at jeg skal tage på et "rigtigt" arbejde. 

Den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen har nu arbejdet fuldtid i et år med sit projekt LykkeLiga, hvor børn og unge med udviklingshandicap kan spille håndbold med hinanden. 

Projektet har vokset sig kæmpestort og tæller nu 36 klubber med mere end 550 spillere rundt i hele Danmark samt én klub på Færøerne. 

- Vi troede bare, det var i vores egen lille familie, at vi savnede noget at gå til, men vi kan jo se, at der har været et stort behov efter det her for rigtig mange familier. Vi drømte slet ikke om, at det skulle blive så stort, siger Rikke Nielsen, da TV2 Nord ringer til hende for at få hendes syn på året, der er gået. 

Manglede håndboldtilbud til datter

Idéen til LykkeLiga stammer tilbage fra 2016, hvor Rikke Nielsen savnede noget sport, som hun kunne lave sammen med sin datter Magda. Rikke Nielsens datter har Downs Syndrom, og det gik op for Rikke, at der ikke fandets noget sted at spille håndbold for børn som hende. 

Så derfor valgte Rikke at starte sit eget hold op under navnet Aalborg Kidz. Efter få uger spillede 40 udviklingshandicappede børn håndbold i Gistrup.

Men projektet skulle ikke slutte der. Børnene savnede nogle andre at spille imod, så løsningen var simpel - nu skulle idéen udbredes til resten af Danmark, og LykkeLiga var født. Det hele kulminerede med en sæsonafslutning til LykkeCup i Gigantium i Aalborg, hvor hold fra hele landet mødtes for at spille mod hinanden.

- Vores målsætning, da vi startede, var, at vi skulle være 25 hold i Danmark inden for de første tre år. Så det, at vi nu er 37, er jo fantastisk, siger Rikke Nielsen. 

LykkeLiga har lavet sin egen musikvideo sammen med pop-duoen Souvenir, der skulle lære børnene at tage maksimum tre skridt med bolden. 

Succesen fik i december 2017 Rikke til at tage skridtet fuldt ud og droppe sit job i DGI og JHF for fuldt ud at hellige sig LykkeLiga. Nu har LykkeLiga ansat en person til at stå for alt det administrative, mens Rikke koncentrerer sig om at holde ligaen kørende, assistere de nye klubber, som gerne vil have oprette lignende hold, og lede efter sponsorer og fonde, der gerne vil smide penge i projektet.

- Det er ikke længere noget, der bare foregår i min kælder. Når nye interesserede klubber henvender sig til os, behøver jeg ikke længere sige, at jeg først kan være der i næste måned. Nu kan jeg bare tage derud dagen efter, siger Rikke Nielsen, der også fortæller, at tempoet har været lidt for højt i den første tid i LykkeLiga.

- Klubberne ringer hele tiden, og det er lige før, at jeg mangler timer i døgnet. Nu håber jeg lidt, at der falder ro på i januar, så vi kan få beskrevet projektet ordentligt. 

Nomineret til flere priser

Siden opstarten har LykkeLiga vundet flere priser såsom Muskelsvindfondens "Plads til forskelle-prisen", Aalborg Kommunes handicappris, og for nyligt er LykkeLiga for andet år i træk blevet udpeget som den nordjyske nominerede til DR's sportspris Danskernes Idrætspris, hvor den endelige vinder bliver fundet ved DR's sportsshow Sport 2018 til januar. 

Planerne for LykkeLiga er nu, at der skal afholdes et trænerseminar, hvor de 257 frivillige trænere skal inviteres til et fælles trænertræf, hvor der kan udveksles erfaringer trænerne imellem. 

quote Jeg går og venter på, at jeg vågner op fra den her drøm, og at nogen fortæller mig, at jeg skal tage på et "rigtigt" arbejde.

Rikke Nielsen

Rikke Nielsen fortæller også, at LykkeLiga gerne vil lave en trænerportal, hvor nye og interessede håndboldtrænere nemt kan finde information til at starte et LykkeLiga-hold op. 

- Så skal de nye trænere ikke ud og opfinde den dybe tallerken, når de gerne vil starte et hold op, siger Rikke Nielsen. 

Lige nu arbejder Rikke Nielsen også på at finde flere penge hos sponsorer og fonde. Indtil videre lever LykkeLiga primært af tre fonde, der samlet har givet 7 millioner kroner til et 3-årig udviklingsprojekt. 

De mål, som blev beskrevet i fondsansøgninger, er med de mange tilmeldte klubber og spillere allerede indfriet, og LykkeLiga kan nu gå efter nye mål. 

- At de her unge mennesker får et sted, hvor de kan mødes, og hvor de kan finde nogen, der minder om dem selv, er simpelthen så godt for dem. Man bliver varm om hjertet, når man er med til sådan noget. Og vi har en fornemmelse af, at hele Danmark bakker op om os, og det betyder rigtig meget, siger Rikke Nielsen. 

TV2 Nord var med til træning i oktober 2016, kort efter at Rikke Nielsen startede det første LykkeLiga-hold op. 
kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

110621 Kaniner mishandlet

play Kaniner mishandlet og slået ihjel i dyrepark for anden gang: - Det er jo skrækkeligt

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

Til forsiden

Til forsiden