01:12

Torsdag aften missede AaB pokalfinalen. Nu er målsætningen for sæsonen at komme i spil til en plads i Europa.

Efter misset pokalfinale: I professionel fodbold skal man ændre målsætning

Torsdag aften missede AaB pokalfinalen. Nu er målsætningen for sæsonen at komme i spil til en plads i Europa.

Medaljeslutspillet i Superligaen missede marginalt, og pokalsemifinalen blev torsdag aften tabt på udebane mod Brøndby. Nu er der kun kampene i Superligaens dårligste halvdel at spille færdige. Men det er rigeligt for AaBs mandskab for at holde motivationen oppe. 

Sådan lyder det fra cheftræner, Jacob Friis, inden søndagens nordjyske lokalbrag mod Hobro. 

- Alene det at gå ned og skal spille mod - og vinder over - Hobro, det er nok i sig selv til at være motiveret. Og så er der jo det lange seje træk med den her play-off kamp til Europa, som trods alt stadig er indenfor realistisk rækkevidde, fortæller Jacob Friis. 

Læs også Gaarde inden pokal-semifinale: Kan få sæsonen til at lysne

AaB kan komme i spil til Europa, hvis de bliver nummer et eller to i deres nedykningspulje. Herefter venter der to kampe mod et hold fra den modsatte pulje. Hvis de vinder de kampe, skal de spiller mod vinderen af de to andre top-opgør i nedrykningsspillet. En sejr der vil give adgang til play-off kampe, der kan sende AaB ud at spille europæisk fodbold. 

Inden torsdagens opgør mod Brøndby sagde sportsdirektør i Aab, Allan Gaarde, at en pokalfinale ville kunne få sæsonen til at se en hel del lysere ud, efter man missede top-6, som var sæsonens helt store målsætning. 

- Det er sådan, at professionel fodbold handler om sætte nye mål og lave nye målsætninger, når det er nødvendigt. Og vores mål er at vinde den pulje, vi er i, og så skal vi være det første danske hold, som kan spille europæisk ved gå videre via play-off kampene, fortæller Allan Gaarde. 

AaB skal søndag spille mod Hobro. Kampen spilles klokken 12.00 i Hobro, og hvis man ikke kan komme på stadion, så vises kampen også på TV3 Max.