LIGE NU:

Efter to måneders nedlukning: Frivillige glade for at være tilbage i genbrugsbutikkerne

Nedlukningen af Danmark de seneste måneder har været udfordrende for detailhandlen. I for eksempel de nordjyske genbrugsbutikker har de mange frivillige savnet fællesskabet, og butikkerne har nærmest været ved at drukne i varer. 1. marts kunne størstedelen af genbrugsbutikkerne så igen åbne op med bugnende hylder - til stor glæde for de frivillige.

Kopper, møbler og tøj har hobet sig op, efter genbrugsbutikken Blå Kors Genbrug i City Syd sammen med det meste af detailhandlen blev lukket ned den 25. december sidste år.

- Det har været træls. Du yder en indsats, der er til glæde og gavn for udsatte unge mennesker, ældre og dem, der har det svært. Og når vi så er lukket ned, kan vi ikke yde den samme indsats, fortæller Bente Fuglsang Nymann, der er en af de frivillige i genbrugsbutikken.

quote Du yder en indsats, der er til glæde og gavn for udsatte unge mennesker, ældre og dem, der har det svært. Og når vi så er lukket ned, kan vi ikke yde den samme indsats

Bente Fuglsang Nymann, frivillig, Blå Kors Genbrug, City Syd

Genåbningen vakte sidste mandag så stor glæde, at flere genbrugsbutikker i landet, herunder her ved City Syd, slog omsætningsrekord. Og Bente og de andre frivillige i butikken er glade for at være tilbage.

- Det er rigtig dejligt. Nu ser du nogle glade mennesker, solen skinner. Vi får solgt en hel del til glæde og gavn, siger Bente Fuglsang Nymann.

Omsætning fordoblet

Ole Larsen er en af lederne af genbrugsbutikken ved City Syd og for ham har nedlukningen gjort det tydeligt, hvor meget genbrugsbutikkerne betyder for de frivillige.

quote Dem, der er vant til at være herude, savner det. Det er jo deres tilværelse. Så de er rigtig glade for at være tilbage, og vi er glade for, de kommer.

Ole Larsen, leder, Blå Kors Genbrug, City Syd

- Nu har vi jo gået hjemme i over to måneder, og alle har gerne villet være afsted. Dem, der er vant til at være herude, savner det. Det er jo deres tilværelse. Så de er rigtig glade for at være tilbage, og vi er glade for, de kommer. 80 procent af det, der driver dem, det er der sammenhold, og det, folk har socialt. De sidste 20 procent er nok fordi, man vil gøre en god gerning.

Selvom butikken igen er åben, er lageret stadig så fyldt, at de nogle gange må sige nej til at tage imod varer. 

- Jeg håber, der er godt gang i salget, og at der ikke sker eksplosiv fremgang af smitte, der gør, at de trækker stikket og bliver nødt til at lukke igen. Det håber jeg ikke kommer til at ske, siger Bente Fuglsang Nymann.

På landsplan kunne Blå Kors Genbrug i sidste uge notere en fordobling i omsætningen i forhold til en gennemsnitlig uge før nedlukningen.

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

Til forsiden

Til forsiden