Foto: Daniel Mikkelsen

04:15

1 af 2

Efter TV2 Nords afsløring: Nu kontakter Aalborg Kommune embedslægen omkring havnebadet

Ni år efter havnebadets opførelse kontakter rådmanden for Miljø- og Energiforvaltningen nu embedslægen for at sikre vandkvaliteten i Aalborg Havnebad.

Aalborg Kommune reagerer nu på de anklager omkring kommunens manglende reaktion på de advarsler, som kommunens egne embedsmænd kom med under planlægningen af Aalborg Havnebad i 2009.

Embedsmændene advarede mod at placere havnebadet tæt på flere kloakudløb, fordi byens kloaksystem ikke har adskilt regn- og kloakvand, når der kommer voldsomme regnskyl. Kloakerne kan derfor løbe over og sende spildevand med afføring direkte ud i Limfjorden nær havnebadet.

Det viser den aktindsigt, TV2 Nord har fået i sagen.

Læs også Advarsler blev overhørt: Aalborg Havnebad placeret tæt ved flere kloakudløb

TV2 Nord konfronterede tidligere torsdag Lasse Olsen (Ø), der er rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune.

Her spurgte vi rådmanden, om hvorfor man ikke tidligere har taget kontakt til embedslægen - sådan som Aalborg Kommunes egne embedsmænd ellers anbefalede tilbage i 2009.

-  I 2009 sad jeg ikke på området, så jeg kan ikke give dig et klart svar. Til gengæld bad jeg i går, da jeg blev opmærksom på problemstilingen, forvaltningen om, at vi tager kontakt til embedslægen i forhold til, om vi skal gøre mere ved sikkerhedsprocedurerne, siger Lasse Olsen, rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen (Ø), Aalborg Kommune.

Rådmand Lasse Olsen (Ø) uddyber:

- Her skal vi også finde ud af, om det, vi gør, er forsvarligt.

Synes du, det er i orden, at Aalborg Kommune ikke har reageret tidligere?

- Jeg synes, det er underligt, man ikke har undersøgt det med sundhedsmyndighederne, og derfor har jeg nu taget kontakt til dem, siger Lasse Olsen (Ø).

Se hele interviewet med rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune Lasse Olsen (Ø) her:

04:15 Luk video

 

 

 

-