Seneste nyt:

EH Aalborg undgik direkte nedrykning

Trods et nederlag i grundspillets sidste runde lykkedes det EH Aalborg at undgå direkte nedrykning fra kvindernes bedste håndboldrække.

Nerverne sad uden på tøjet af EH Aalborg-spillerne, da sidste runde i grundspillet i kvindernes bedste håndboldrække, HTH Ligaen, blev afviklet onsdag aften.

Den nordjyske klub var stadig i fare for at slutte sidst i tabellen, hvilket ville resultere i, at de ville rykke ned i 1. division efter kun et enkelt år i landets bedste række. EH Aalborg var i direkte duel med Ringkøbing om at undgå sidstepladsen, og en sejr til vestjyderne ville betyde, at nordjyderne var tvunget til at få point i hjemmekampen mod Silkeborg-Voel.

Det lykkedes ikke EH Aalborg at klare skærene selv. De nordjyske oprykkere var godt med langt ind i kampen, men i det sidste kvarter trak Silkeborg-Voel fra og vandt med 24-21.

Dermed skulle EH Aalborgs skæbne afgøres i Skanderborg, hvor Ringkøbing var på besøg. Her var bundholdet foran flere gange, indtil stillingen blev 10-10 i slutningen af første halvleg. Derefter trak Skanderborg fra og sikrede sig en sejr på 28-22.

Ringkøbing må dermed en tur ned i 1. division, mens EH Aalborg undgik at trække den direkte nedrykningsbillet.

VIDEO: Henrik Skals, direktør i EH Aalborg troede på sejeren fra start, men holdet blev i stedet reddet af Skanderborg. 

Kan stadig rykke ned

Aalborg-kvinderne jublede efter kampen mod Silkeborg-Voel, men de har dog ikke klaret frisag endnu. De skal i de kommende uger spille nedrykningsspil mod de fire klubber, der ligeledes endte under slutspilsstregen i HTH Ligaen.

Nummer ni og ti i grundspillet har to point med over i nedrykningsspillet, nummer 11 og 12 har et point med, mens der ikke er nogen point med over til EH Aalborg, som blev nummer 13 i grundspillet.

Holdet, der slutter sidst i nedrykningsgruppen, skal spille playoffkampe mod vinderen af playoffkampene mellem nummer to og tre i 1. division. Der spilles bedst á tre kampe, og 1. divisionsholdet har hjemmebane i første og en eventuel tredje kamp.

Vinderen af nedrykningsspillet får en kontant pengepræmie på 75.000 kroner.

Ved pointlighed er det placeringen i grundspillet, der er afgørende.

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Politi

Blotter på spil i Frederikshavn

tv2 vejret

play Snevejret fortsætter på en blæsende onsdag

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Til forsiden

Til forsiden