Elever blev klogere på kampdag
Se hele indslaget fra Aalborg Handelsgymnasium Thurøgade.
Kvindernes Internationale Kampdag er en af de vigtige mærkedage for Aalborg Handelsgymnasium. Derfor havde skolen sat hele dagen af til, at eleverne kunne høre mere om, hvorfor den er så vigtig.
På gangene på Thurøgade-afdelingen af handelsgymnasiet var der fundet skilte med billeder er stærke kvinder frem samt bagt muffins med lyserød glasur.
Ikke nok med at kampdagen skulle fejres, så var det også en god mulighed for eleverne til at blive klogere på, hvad det går ud på.
- Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vi sætter fokus på kvindernes kampdag, fordi vi alle sammen ser, hvad der egentlig foregår ude i verden, siger Mathilde Kirk Torp, der er elev på skolen.
Egne refleksioner
I løbet af dagen havde eleverne da også mulighed for at reflektere over, hvad de egentlig selv har oplevet, eller hvad de hører i forhold til ulighed mellem kvinder og mænd.
- Hvis man er i byen, og man har noget tøj på, som måske viser lidt hud, og mænd så automatisk tænker, at det er okay at komme hen og sige noget, som gør en utilpas, siger Josefine Vestervig Jensen.
- Jeg oplever ikke ulighed selv, men jeg har da hørt, at der er mange, der oplever, at kvinder får mindre i løn mange steder i forhold til mænd, som har den samme stilling, siger Signe Bach Jespersen-Skree.
Vigtig mærkedag
Aalborg Handelsgymnasium er en verdensmålsskole, hvilke vil sige, at de sætter fokus på nogle bestemte mål og mærkedage.
En af de mærkedage, som skolen finder vigtig og derfor har sat fokus på, er Kvindernes Internationale Kampdag.
- Jeg vil gerne, at eleverne bliver bevidste om, at de som kvinder har ligeså meget ret, som mænd, siger uddannelseschef på skole i Thurøgade, Astrid Galløe Sindbjerg.
- Det er, uanset hvad vi snakker om i livets forhold – så er vi lige.
Datoen 8. marts bliver nok ikke glemt lige foreløbigt af eleverne.
- Jeg tænker da, at det er noget, man kommer til at tænke over fremover - at der er en dag for det her, og der er faktisk mange, der går op i det og prøver at få det mere frem i lyset, siger Signe Back Jespersen-Skree, der til dagligt går i 1.K på skolen.