Foto: Rasmus Krøll

Elever evakueres fra skolehjem

Beboerne på skolehjemmet ved Techcollege på Rørdalsvej skal sove på vandrerhjem i nat efter bombetruslen mod skolen.

270 elever har adresse på skolehjemmet på Rørdalsvej. De er i dag blevet evakueret fra deres hjem på grund af bombetruslen mod Techcollege.

Eleverne fik klokken halv otte at vide, at de skulle forlade bygningen, og klokken otte rykkede politiet ind. Klokken halv ni fik eleverne at vide, at de skulle tage hjem til familie eller bekendte, hvis de havde mulighed for det.

Læs også Friis Shoppingcenter afsøgt af hunde og bomberyddere - politiet arbejder stadig på syv adresser

- Eleverne er ved godt mod, situationen taget i betragtning. Vi har haft personale tilknyttet hele dagen, som eleverne kan tale med, hvis de har brug for det, siger Mogens Buus Andersen, der er afdelingsleder på Skolehjemmet.

Politiet har været meget hjælpsomme, og evakueringen er gået stille og roligt

Mogens Buus Andersen, Skolehjemmet

Størstedelen af eleverne er taget hjem, men 25 elever har midlertidigt opholdt sig hos tømrerfirmaet BYGMA, der ligger i nærheden af skolen. Derudover er op til 20 elever på arbejde og i lære, og det er uvist, om de også mangler et sted at sove i nat.

Evakuering er foregået roligt

Her til eftermiddag bliver de resterende elever hentet af en bus, der kører dem til Aalborg Vandrerhjem, hvor de skal overnatte i nat, hvis ikke situationen ændres.

Eleverne fik ved evakueringen at vide, at de kunne tage de mest nødvendige ting med fra værelserne. I løbet af dagen har eleverne også haft mulighed for at blive eskorteret ind i bygningen af politiet og hente flere ting fra værelserne, hvis det har været nødvendigt.

- Politiet har været meget hjælpsomme, og evakueringen er gået stille og roligt, siger Mogens Buus Andersen.

Hvis eleverne ikke får mulighed for at vende tilbage til skolen i aften, så overnatter de på Aalborg Vandrerhjem, hvor de også får aftensmad og morgenmad.