Foto: Pressefoto: Unge Forskere

Emilie Marie Eriksen er blandt landets skarpeste

18-årige Emilie Marie Eriksen fra Aalborghus Gymnasium blev en af de regionale vindere af talentkonkurrencen Unge Forskere.

Der sidder et ekstraordinært skarpt hoved på 18-årige Emilie Marie Eriksen fra Aalborg.

Så skarpt, at hun nu er klar til den nationale finale i den naturvidenskabelige talentkonkurrence Unge Forskere.

Med sit forskerprojekt ’Moderne bakteriofagterapi’ blev hun fredag en af seniorvinderne i den regionale semifinale, som foregik på hendes eget gymnasium, Aalborghus Gymnasium.

Læs også Nordjyske talenter kæmper om titlen som Årets Unge Forsker

Derfor skal hun nu videre til den nationale finale i København, hvor hun er blandt kandidaterne til titlen som årets unge forsker.

Projektet om bakteriofager startede som et SRP-projekt i gymnasiet for Emilie. Emilie Marie Eriksen har lavet forsøg med en virustype, bakteriofager, der kan bekæmpe bakterier og måske kan blive et nyt våben mod resistens som erstatning for antibiotika.

En ny og interessant vinkel på en stadigt voksende problematik omkring multiresistente bakterier.

Dommerjuryen.

Dommerjuryen var meget begejstrede for Emilie Marie Eriksens projekt, der lå blandt de øverste ved semifinalens afslutning. Motiveringen for finalepladsen lød blandt andet:

- En ny og interessant vinkel på en stadigt voksende problematik omkring multiresistente bakterier. Med en sikker præsentation og medbragte resultater var formidlingen i top. Emilie er fagligt meget sikker og opdateret på nyeste forskning inden for området.

I alt var 20 unge seniorforskertalenter udtaget til den regionale semifinale i Nordjylland. I alt er tre nordjyske juniorprojekter og fire nordjyske seniorprojekter i finalen. I finalen skal Emilie og de andre nordjyder i hård konkurrence med knap 50 andre seniorfinalister fra hele Danmark.

Finalen finder sted den 28. – 30. april. Vinderen løber afsted med titlen som årets ungeforsker og en præmie på 25.000 kroner.