LIGE NU:

Eneste konkurrence i cheerleading i 2020: - Vi har samlet energi til det i et år

I en tid hvor corona lukker sportarrangementer på stribe, er det lykkedes at afholde en stor cheerleadingkonkurrence. Vigtigt, siger både deltager og arrangør.

Årets eneste store danske cheerleadingkonkurrence, CUP 2020, blev i denne weekend afholdt delvist i Nørresundby. Det sker på trods af, at coronapandemien har godt fat i Danmark.

Det er Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, der står bag arrangementet.

- Cheerleading har kæmpet hårdt. Og det så længe ud til, at vi kom ud af året uden en eneste konkurrence. Men det lykkedes alligevel på baggrund af en god idé fra en klub, som havde et godt initiativ, siger Carl Larsen. Han er direktør i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, som står bag konkurrencen. 

Et af de hold, der nyder godt af det, er Aarhus Allstar Cheerleader.

- Vi stod jo klar med et show til DM her i marts, men en uge før blev det lukket ned, så hele vores show, vi skulle have kørt til DM, blev desværre lukket ned. Så det betyder bare, at vi kan bruge den energi, vi har samlet op i løbet af året i dag, siger Josephine Elene Hansen. Hun træner pigerne i cheerleading i Aarhus Allstar.

Normalt er der op mod 2500 tilskuere til konkurrencerne, men selvom det er anderledes i år, er det stadig vigtigt at få afholdt konkurrencen. Det fortæller en af konkurrencens medarrangører, Tina Murum Larsen.

- På den her måde kommer vi ud, vi kan være her, vi kan gøre det sammen, og det er også lidt det, CUP 2020 handler om: Vi er sammen, men hver for sig , siger hun til TV2 Nord.

Hun er næstformand i Aalborg Royal Cheer, og hun er med til at sikre, at dagens arrangement bliver afviklet på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde. 

- Udfordringen er, at vi skal have plads til alle i hallen på en gang, og der er vi simpelthen blevet nødt til at dele dem op over hele dagen. Så det gør også, at der er meget mindre heppen og mindre energi, siger Tina Murum Larsen, mens hun tørrer nogle af de stole af, flere forældre skal sidde på i løbet af dagen. 

For at sikre, at retningslinjerne overholdes, er der kun en klub ad gangen i hallen. Efter deltagerne har opført rutinen bliver der gjort rent igen, og næste klub kan derefter få adgang. Og formanden for Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, som cheerleading hører under, forsikrer, at det er forsvarligt.

- Vi ved, vi gør alle de ting, som myndighederne anbefaler vi skal gøre, for at vi kan lave ting, der er sådan her. Så vi er indenfor rammerne, og vi synes også, vi gør det på en forsvarlig måde, siger Carl Larsen.

De forskellige holds opvisninger bliver optaget på et kamera, og i løbet af næste uge skal et dommerpanel gå alle optagelser igennem og beslutte, hvem der har vundet konkurrencen.

Det vigtigste for os er, at vi har en fest, og det er jo også det, vi går op i, når vi står herude. Jeg prøver at fortælle pigerne, at jeg er ligeglad med, om de falder, fordi det vigtigste er, at de har det sjovt.

- Vi håber da virkelig , vi får lov til at lave noget, for det plejer at være sådan en fest, siger Lars Carlsen. 

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

020321 Onlinehandel boomer

play Midt i coronakrise: Omsætning i Løkken-firma stukket helt af

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden