Erhvervsnetværk vinder Bæredygtighedsprisen 2019

Det aalborgensiske erhvervsnetværk, Erhvervsnetværk 9220, er kåret til vindere af Bæredygtighedsprisen 2019.

Onsdag blev Aalborgs Bæredygtighedsfestival skudt i gang på Honnørkajen i Aalborg. Som noget af det første skulle Bæredygtighedsprisen uddeles. En pris, der går til en person, iværksætter eller virksomhed, som har gjort noget særligt for miljøet i 2019.

I år blev vinderen Erhvervsnetværk 9220, der repræsenterer virksomheder i den sydøstlige del af Aalborg. Erhvervsnetværk 9220 vandt prisen for deres arbejde med blandt andet at skabe relationer mellem virksomheder, myndigheder og universitetet.

- Jeg er helt vildt stolt over, at det er lykkedes. Det er jo mit hjerteblod, så det er virkelig vildt. Jeg er også glad for, at vi blev anerkendt for det, vi vil. Vi vil skabe indflydelse gennemrelationer, og det er lykkedes, siger en glad prisvinder, Mette Schmidt, der er bestyrelsesformand i Erhvervsnetværk 9220.

Mette Schmidt modtager prisen.
Mette Schmidt modtager prisen.
Foto: Sofie Bach

Mere fokus på bæredygtighed

På Vesterbro i Aalborg er en ny butik ved at åbne. Det er den aalborgensiske virksomhed Better World Fashion, der har åbnet butikken, hvorfra de sælger deres bæredygtige læderjakker og -tasker.

Better World Fashion har stort fokus på miljø og bæredygtighed, og deres produkter er lavet af genbrugt læder og plasticflasker. Derudover har man som kunde mulighed for at leje en læderjakke, hvis man kun har brug for den i en periode, så man slipper for overforbrug.

Det er disse tiltag, der gjorde, at de i 2018 vandt Bæredygtighedsprisen.

- Da vi grundlagde Better World Fashion, der ville vi prøve at lave en virksomhed, som sælger produkter til forbrugeren, som de kan købe, uden de skal have dårlig samvittighed eller lide afsavn, siger Remier Ivang, der er en af stifterne bag tøjmærket.

Virksomheden blev grundlagt i 2015 og på det tidspunkt var der ikke mange, der kunne se fidusen i læderjakker af genanvendt læder. Men det har ændret sig de senere år:

- Vi kan mærke fra 2015 til 2019, der er sket en kæmpe udvikling. Der er rigtig mange, der ved i dag, at miljøet er presset, og vi skal gøre noget, siger Reimer Ivang.

Bæredygtighedsprisen består af en vandrepokal, og de tidligere vindere kan ses herunder:

2013: Sunby ApS (Kategori: Årets grønne virksomhed)

2014: Mariann Aagard, formand for Kost- og Ernæringsforbundet Nordjylland (Kategori: Indsats inden for økologi)

2015: Fire elever fra Mou Skole (Kategori: Årets Grønne Aalborgenser)

2016: Nordjysk Fødevareoverskud (Kategori: Aalborg uden Affald)

2017: Himmerland Boligforening (Kategori: Grøn vækst og grønne jobs).

2018: Better World Fashion (Kategori: Cirkulær Økonomi)

De næste fire dage er der fuld fokus på bæredygtighed i Aalborg, når byen fejrer Bæredygtighedsfestival. Det gælder også Erhvervshus Nordjylland, der over det næste halve år vil finde Nordjyllands mest bæredygtige virksomhed.

Seneste nyt

fra Nordjylland