LIGE NU:

Færre passagerer i Aalborg Lufthavn i oktober

Sammenlignet med året før var der tilbagegang i antallet af passagerer, der fløj til og fra Aalborg Lufthavn i oktober.

Næsten 20.000 passagerer rejste igennem Aalborg Lufthavn i weekenden inden skolernes efterårsferie, og dermed blev netop dén weekend den travleste weekend på året i lufthavnen.

I alt var 134.240 passagerer med fly til eller fra Aalborg Lufthavn i oktober. Og på trods af en rigtig god weekend op til efterårsferien, er det en nedgang på 7,9 procent i forhold til oktober sidste år, hvor der var 145.769 passagerer.

Efterårsferien skød vinterens charterprogram i gang. Men selvom flyene var fyldte, oplevede man også en tilbagegang i chartertrafikken. Her var der 18.260 rejsende i oktober 2019 mod 18.634 i oktober året før.

– At vi går over til vinterprogrammet betyder blandt andet, at KLM går ned på tre daglige afgange, men indsætter derimod et stort morgenfly, der kan tage større grupper af rejsende. Derved er den samlede daglige kapacitet stort set uændret, siger Søren Svendsen, der er direktør for Aalborg Lufthavn.

Indenrigsfly sidestilles med kollektiv trafik

Som noget helt nyt kunne passagerer fra midten af oktober finde indenrigsfly som en del af Rejseplanen. Dermed sidestilles indenrigsfly med anden kollektiv trafik – til stor glæde for lufthavnsdirektøren.

– Det har længe været et ønske fra flyselskaberne og de danske lufthavne, at indenrigsflyvninger blev en del af Rejseplanen.dk og det kollektive trafikbillede, der giver langt bedre rejsemuligheder for danskerne, siger Søren Svendsen.

Også på indenrigsflyene var der tilbagegang i antallet af passagerer i oktober. Her rejste 73.348 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn mod 80.101 passagerer sidste år.