Arkivfoto. Foto: Torben Hedemose

00:28

Medarbejderne på Tulip i Svenstrup har for anden dag i træk nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med arbejdsmiljøet på fabrikken.

1 af 2

Fagforening: Medarbejderne på Tulip føler sig chikaneret og overhørt

Fagforeningen NNF forklarer, at arbejdsnedlæggelsen hos Tulip ikke skyldes forholdene mellem ansatte, men derimod et dårligt arbejdsmiljø på fabrikken.

Den kommunikationsansvarlige hos Tulip, Michael Ravn, forklarede i går, onsdag, at arbejdsnedlæggelsen på Tulip skyldes diskussioner om personlige forhold mellem ansatte, der har fået folk til at gå hjem i sympati. 

Men det er helt forkert, lyder det i dag, torsdag, fra fødevareforbundet NNF, der varetager medarbejdernes interesser.

- Det er ikke sådan, vores medlemmer eller fagforeningen opfatter det. Det, der er problemet derude, er et dårligt arbejdsmiljø, og det er både virksomheden og medarbejderne imellem, siger formand for NNF i Nordjylland, Svend Erik Andersen.

Der er nogen, der føler, de ikke bliver hørt, og flere af dem har problemer med en af mestrene. De føler sig direkte chikaneret af ham

Svend Erik Andersen, formand for NNF i Nordjylland

Han har tidligere i dag, torsdag, været til møde med medarbejderne på fabrikken, der har fortalt ham om et dårligt psykisk miljø, der kom efter en lang periode med røde tal på bundlinjen. De tal er nu blevet grønne igen, men arbejdsmiljøet er desværre ikke fulgt med den positive udvikling.

Svend Erik Andersen forklarer, at det blandt andet har fået en medarbejder til at gå grædende hjem. 

- Der er nogen, der føler, de ikke bliver hørt, og flere af dem har problemer med en af mestrene. De føler sig direkte chikaneret af ham, siger Svend Erik Andersen.

Han forklarer, at medarbejderne meget gerne ser den pågældende mester fjernet, men de er godt klar over, at virksomheden ikke går med på den. I stedet lægger de op til, at fabrikkens ledelse tager affære og finder en løsning på problemerne. 

Læs også Produktionen er gået i stå på Tulip: Alle timelønnede har nedlagt arbejdet

Torsdag morgen har medarbejderne endnu engang valgt at fortsætte arbejdsnedlæggelsen og tage hjem igen. Sagen skal nu for Arbejdsretten, fortæller den kommunikationsansvarlige hos Tulip, Michael Ravn. 

Arbejdsretten skal forsøge forsøge at mægle mellem arbejdsgiverne og medarbejderne, men Svend Erik Andersen mener ikke, at det vil føre til en endelig løsning.

- Jeg tror ikke, det kan løse problemerne i virksomheden. Det kan måske løse konflikten og få dem i dialog, men problemerne skal løses i virksomheden, siger han. 

Michael Ravn fortæller, at sagen formentlig allerede kommer for Arbejdsretten senere i dag, torsdag.