Foto: Bo Storm Madsen

Foto: Bo Storm Madsen

1 af 2

Falsk brandalarm ved Gøglerbåden i Aalborg

Beredskabet rykkede talstærkt ud til Gøglerbåden, hvor en rygende stump gulvtæppe var blevet smidt foran værtshusets dør.

Det kan virke en lille smule fjollet at sende ikke mindre end tre store biler og syv mand ud til noget, der viser sig at være ingenting. Men det har sin årsag, og derfor gjorde beredskabet i Aalborg netop det, da de fredag formiddag klokken 11.19 modtog en anmeldelse om brand ved værsthuset Gøglerbåden i Søndergade.

Det viste sig i midlertid at være det rene ingenting - ikke andet end en stump gulvtæppe smidt lige foran værtshusets dør, hvor omtrent to centimeter af tæppet var svedet af og havde udviklet røg.

- Der har været ild i tæppet, ja, og det udviklede noget røg, som sev ind under døren. Men der var ikke meget arbejde i det for os, da vi nåede frem, siger vagthavende indsatsleder, Anders Brosbøl.

Ilden var gået ud, da de syv mand nåede frem, og da døren ikke havde taget skade, nøjedes brandvæsnet med at lufte ud i værtshuslokalet.

- Men der er jo en grund til, at vi rykker så talstærkt ud, selv om det viser sig at være ingenting. Det er en ældre bygning, vi har med at gøre, og værtshuset er fuldt af træværk og klenodier, som let kunne antænde. Så det kunne blive en alvorlig situation, hvis gulvtæppestumpen havde fået bedre fat, siger Anders Brosbøl, der sender en stor ros til den forbipasserende, der havde åndsnærværelse nok til at ringe 112.

Gøglerbåden var lukket, da hændelsen fandt sted. Indsatslederen vil ikke be- eller afkræfte, om det svedne tæppe var et forsøg på ildspåsættelse af værtshuset.