LIGE NU:

Får bidt ihjel i Østerådalen: - De har haft det skrækkeligt - det er slet ikke til at holde ud

To får blev for nylig angrebet i Østerådalen - et døde mens et andet nu går med store åbne sår.

Siri Jungersen havde, indtil for nylig, 10 får til at græsse i Østerådalen i Aalborg. Fårene går på et indhegnet område, hvor de, for Aalborg Kommune, holder den giftige plante bjørneklo nede. Nu er der dog kun ni tilbage. 

En tidlig morgen blev Siri Jungersen nemlig ringet op - to af hendes får gik rundt i deres indhegning med store åbne kødsår.

- De var meget stressede, da jeg kom ud til dem, fortæller Siri Jungersen.

- Tanken om, hvad der er sket, for at de kunne få de sår, den er træls. De er formentlig blevet jagtet rundt af en eller anden ustyrlig hund, som har fået fat. De har haft det skrækkeligt - det er slet ikke til at holde ud, fortæller hun videre. 

 
 
Foto: Privatfoto

Vidne så to mænd og en schæffer

Det ene af de to får, der blev bidt, overlevede ikke angrebet. Det andet får klarede den og behandles nu for de svære bid.

Et vidne som TV2 Nord har været i kontakt med, men som ikke ønsker at stå frem, så to mænd og en schæfferhund stå i indhegningen klokken seks om morgenen - kort tid inden Siri Jungersen blev ringet op og overbragt nyheden om de skambidte får.

- Jeg kan næsten ikke få det til at være et uheld, at man kommer ind i et hegn med strømtråd i toppen. Jeg kan kun få det til at være en bevidst handling. Og det gør det bestemt ikke bedre, at der er nogen, der synes, det er sjovt at få deres hund til at jagte eller hyrde med fårene, siger Siri Jungersen. 

 
 
Foto: Privatfoto

Får flyttet til mere sikker indhegning

Det er Aalborg Kommune, der står for indhegningen af det areal, fårne græsser. Herfra lyder det, at indhegningen er sikker, men at man naturligvis altid kan gøre mere. Samtidig understreges det dog, at man bør forvente at folk kan tage ansvar på sig selv, deres hunde og handlinger i øvrigt.

I dag er fårene blevet flyttet til en anden indhegning - tættere på de befærdede stier i Østerådalen.

- Vi kommer til at holde dem herovre, hvor der er meget trafik af mennesker og af institutioner. Jo mere trafik der er, des mere opsyn er der med dem, siger Siri Jungersen, der hver morgen siden angrebet har været ude for at tælle sine får.

Reglerne i Østerådalen er ikke til at tage fejl af. Alle hunde skal være i snor, og de må ikke færdes i indhegningen. Sagen er nu meldt til politiet, men meldingen herfra er, at man ikke har noget gennembrud i bestræbelserne på at finde frem til en gerningsmand. 

 
 
Foto: Privatfoto