Propelflyet ligger i græsset ved landingsbanen i Aalborg Lufthavn. Foto: TV2 Nord

Fejl på landingsstel førte til nødlanding

Et fly, der var på vej til Oslo, fik problemer torsdag middag og måtte nødlande i Aalborg.

De første meldinger til alarmcentralen gik på, at der var røgudvikling i cockpittet på det fly, der torsdag måtte nødlande. Flyet var på vej ti Oslo, men måtte nødlande i Aalborg.

Problemet med røgudviklingen blev dog løst før landingen, men imidlertid kunne flyet ikke lande normalt, da der var problemer med flyets landingsstel, som ikke kunne foldes helt ud.

Læs også Privatfly fik røg i cockpittet - nødlander i Aalborg

Op til flyhavariet kredsede det lille privatfly nogle gange over kontroltårnet i Aalborg Lufthavn.

Piloten aftaler sin landing med tårnet. Han laver en overflyvning i lav højde nogle gange, så der kan laves en inspektion af landingsstellet.

Morten Jensen, kommunikationschef på Flyvestation Aalborg

– Piloten aftaler sin landing med tårnet. Han laver en overflyvning i lav højde nogle gange, så der kan laves en inspektion af landingsstellet. Da han så lander, tager flyet asfalten på den helt rigtige måde og drejer rundt om sig selv, på den måde man kan forvente, siger Morten Jensen, der er kommunikationschef på Flyvestation Aalborg, i en pressemeddelelse.

Ingen tilskadekomne

Fire personer var ombord på flyet, og meldingen er, at ingen er kommet til skade.

Ifølge indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab, Nils Eltzholtz, kunne de fire personer selv gå fra borde, hvorefter de fik et kontroltjek i en ambulance.

01:14

Indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab, Nils Eltzholtz, fortæller om nødlandingen og beredskabets indsats.

Luk video

Der var tale om et civilt fly af typen Piper 46, som var på vej til Oslo, da det måtte nødlande i Aalborg Lufthavn.

Oprydningsarbejdet på landingsbanen er lige nu i gang, og flytrafikken fra Aalborg Lufthavn er blevet indstillet i forbindelse med oprydningen.

  Foto: TV2 Nord

- Der skulle en kran derud for at flytte det havarerede fly, der ligger på hovedlandingsbanen, siger vagtchef fra Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

Havarikommissionen skal nu undersøge havariet.