LIGE NU:

Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

Restauratørerne i Jomfru Ane Gade er klar til at gøre en ekstra indsats for at få værtshusgæsterne til at overholde retningslinjerne efter en travl genåbningsdag.

Onsdag var en travl dag i festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg. Efter 125 dages corona-nedlukning kunne gæsterne igen sætte sig til rette på værtshusene og få skænket en kold fadøl.

Det var en mulighed, mange nordjyder benyttede sig af, og derfor var der flere steder i festgaden så mange gæster, som restauratørerne har lov til at lukke ind.

- Vi overholder selvfølgelig de regler, der er udstukket til os, men vi har også en reguleringsopgave i forhold til gæsterne, fordi de jo indtager alkohol. Jeg tror, at onsdag aften var lidt speciel, fordi det var første aften efter genåbningen, og det kommer nok til at dæmpe sig lidt igen i den kommende tid, siger Henrik Foget Jensen, der er ejer af Zwei Grosse Bierbar og talsmand for flere af restauratørerne i Jomfru Ane Gade.

For indendørsservering gælder et arealkrav på fire kvadratmeter per kunde, hvis kunderne ikke i væsentlig grad sidder ned. Derudover skriver Erhvervsministeriet, at restauranter og øvrige serveringssteders udendørs og indendørs arealer bør indrettes sådan, at der kan holdes en meters afstand mellem gæsterne.

Skal huske gæsterne på at bruge mundbind

Der skal bruges mundbind eller visir i serveringsteders lokaler, og så er der krav om fremvisning af coronapas ved indendørs servering.

- Vi skal sørge for at holde afstand, og gæsterne skal sidde ned. Gæsterne skal have mundbind på, når de står op, og det er nok der, vi har den største udfordring. Vi har allerede sat ekstra personale ind, og vi sætter endnu mere ind nu for at gøre dem opmærksomme på det, siger Henrik Foget Jensen.

Kan du forstå, hvis nogle tænker, at det er uforsvarligt at åbne igen, når man ser billeder af, at folk fester tæt sammen?

- Det kan jeg egentlig godt forstå, men billeder er taget ud af en kort kontekst. Hvis du ser generelt på det, så fester gæsterne ikke mere, end man gør på Aalborg Stadion, når der bliver scoret et mål. Jeg tror ikke, vi skal fokusere på første aften efter genåbningen. Det falder til ro, og der er styr på det, siger Henrik Foget Jensen.

Serveringssteder skal lukke senest klokken 23 og må ikke skænke ud efter klokken 22. Derudover er der krav om forudgående bordreservation for indendørsservering. Ingen af de restriktioner har ifølge Henrik Foget Jensen givet problemer i Jomfru Ane Gade.

- Der var ingen problemer med at få folk til at gå hjem, siger han.

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

def_thumb,50_percent

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Allan Busk

play Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Lars Hørsman

SF mister byrådsmedlem og må sadle om

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

def_thumb,50_percent

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Allan Busk

play Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Til forsiden

Til forsiden