Filmselskab i Hollywood køber rettigheder til nordjysk bog om modstandsbevægelse

Det kan være de danske mænd bliver endnu mere kendt i udlandet.

De unge drenge på billedet her - er medlemmerne af den nordjyske sabotage-gruppe, Churchill-Klubben. Snart kan det blive muligt at se historien om dem i en ny spillefilm.

For Knud Pedersen - det er ham, der står bagerst med piben i munden - han har skrevet en bog om sine erindringer, og nu har hans enke, Bodil Riskær, solgt rettighederne til Hollywood.

- Så nu venter jeg bare på, at lodsedlen bliver skrevet ud. De har skrevet under, og jeg har skrevet under, siger hun.

Lørdag mødte TV2 Nord hende, da hun var med et arrangement i Aalborg Kloster, som cirka 40 efterkommere til klubbens medlemmer lørdag deltog i. De kom for at se den udstilling om klubben, som er åbnet i klostret, og for at blive præsenteret for Uffe Westerbergs netop udkomne bog, Bag om Churchill-klubben.

Hvorfor i Aalborg?

Når arrangementet foregik på klostret, skyldes det, at to af de unge mænd fra modstandsgruppen boede her - deres far var præst og boede i klostret.

Og det var på deres værelse, de unge mænd 21. december 1941 mødtes og enedes om, at når nu de voksne ikke ville gøre modstand mod tyskerne, måtte de jo gøre det. Mange af de våben, som de i månederne efter stjal fra tyske soldater, blev gemt forskellige steder i klostret.

Udstillingen om klubben er de seneste to år blevet set af flere tusinde deltagere i rundvisninger på den næsten 600 år gamle institution. 

Filmatiseringen kan blive god 

Bodil Riskær har sammen med sin agent fået en god samtale i hus med en producent i Hollywood. Hendes vigtigste krav har været, at filmen skal leve op til, hvad hendes mand ønskede.

Og det ønske er blevet efterkommet.

Uffe Westerberg har selv gravet dybere ned i historien om de unge drenge fra Aalborg Katedralskole, og både han og Bodil tror på, at filmatiseringen kan blive en rigtig god ting.

- Hvis der nu bliver lavet en rigtig film, sådan som flere af medlemmerne ønskede, så er det rigtig stort, siger Uffe Westerberg. 

- Det kan da blive meget meget stort, altså jeg er jo et menneske, der står på jorden med begge ben, jeg forventer mig ikke noget, så bliver jeg heller ikke skuffet, siger Bodil Riskær, der er enke til Knud Pedersen

Rettighederne til filmen har filmselskabet i 18 måneder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland