Vestre Fjordpark er en af de fire nybyggerier i Aalborg præmieret for smukt design. Foto: Aalborg Kommune

Fire flotte nybyggerier i Aalborg hædres

Mandag hædrede Komiteen for bygningspræmiering i Aalborg fire nybyggerier, der sætter et særligt smukt præg på byen.

Mandag blev fire bygningsværker i Aalborg hædret for smukt og godt nybyggeri. De fire bygninger er Vestre Fjordpark, Kulturbroen, der løber over Limfjorden, etagebyggeriet på Rendsburggade og en villa på Klostermarken.

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark bliver prist for flot sammenhæng mellem landskab og arkitektur. Friluftsbadet er blevet et samlingspunkt for byens borgere. Byens vandsportsaktiviteter har fået nye tidssvarende faciliteter i bygninger, der er fint indpasset i det store landskabsrum. Anlægget er indbydende og inviterer til både aktiviteter og afslapning.

  Foto: Aalborg Kommune

Kulturbroen

Hædret for idé, design og funktion som samlende for byen. Man har skabt en vigtig gang- og cykelforbindelse over Limfjorden ved at påføre overgangen på Jernbanebroen fra 1928. Forbindelsen, som består af påhængte elementer i en markant rød farve, er ved sit design tillige blevet et markant landmark og fremstår i fin harmoni med Jernbanebroens stålkonstruktion.

  Foto: Aalborg Kommune

Villa på Klostermarken

Præmieret for en flot helhed mellem materialer og design. På Klostermarken 41 er der opført en ny villa, som indpasser sig den arkitektoniske kvalitet i gaden. Villaen er opført med et højt detaljeringsniveau og gennemførte løsninger. Villaen fremstår med en lukket skulpturel ankomstfacade og åbner op med store glaspartier og ekstra rumhøjde mod haven. Villaen har et helstøbt hovedgreb med integrerede løsninger til kunst og funktion.

  Foto: Aalborg Kommune

Ungdomsboliger på Rendsburggade

Præmieret for sin urbane og bymæssige arkitektur. I Nyhavnsgades række af enkeltstående bygninger er der tilført en 11 etager høj hjørnebygning med en lys grå aluminiumsfacade. Placeringen af vinduesåbninger tilfører bygningen liv og lethed.

  Foto: Aalborg Kommune