SENESTE NYT:

Fitnesscentre forskelsbehandles: Glenn arbejder 14 timer om dagen for at tjekke coronapas

Mens forenings-træningscentre siden 21. maj har kunnet nøjes med stikprøvekontrol af deres medlemmers coronapas, skal private fitnesscentre fortsat tjekke alle gæster.

Et par underbukser, toiletsager og lidt træningstøj stikker op af tasken, der står på det lille kontor ved siden af fitnesscenteret. På knagen over hænger et jakkesæt.

Alt sammen tilhører Glenn Holland. Han har været nødt til at pakke de vigtigste ting, fordi han sjældent er hjemme. 

- Jeg bor næsten her i fitnesscenteret lige for tiden, siger Glenn Holland. 

Trods coronanedlukningen åbnede han et fitnesscenter i Storvorde 6. maj. Lige siden har han arbejdet 14 timer dagligt, fordi han skal tjekke coronapas i åbningstiden. 

Forskellige regler 

Siden 21. maj har fitnesscentre, der er tilknyttet en forening, kunnet holde døgnåbent, da de kan nøjes med stikprøvekontrol af de besøgendes coronapas. 

I Glenn Hollands privatejede fitnesscenter skal der tjekkes coronapas på samtlige medlemmer.  

- Vi laver akkurat det samme. Vi håndterer smitten på samme måde i centeret. Vi har de samme interne regler. Det eneste, der er forskellen, er, at foreningsfitness må slippe for at stå i døren hele tiden og tjekke coronapas, siger han. 

Også hos Shape Up Fitness i Aalborg undrer indehaveren Jens-Peter Søborg sig over reglerne. Han har derfor fundet på et nyt initiativ, der skal være med til at gøre det nemmere for medlemmerne. 

- Inden længe kan man komme herind i centeret og få en quicktest. Så behøver man ikke bøvle med at stå i kø for at skaffe et coronapas, siger Jens-Peter Søborg.

Arbejdet fylder 

Glenn Holland er den eneste ansatte i det lille træningscenter i Storvorde. Det er derfor også ham, der skal tjekke, at de trænende medlemmer medbringer en negativ coronatest. 

Under normale omstændigheder ville han have åbent fra klokken 5 om morgenen til 23 om aftenen. Nu hvor han selv er nødt til at være til stede, har han begrænset åbningstiden til 8-22, og det har konsekvenser for forretningen.  

- Jeg kan ikke arbejde mere end de 14 timer, jeg arbejder lige nu. De andre fitnesscentre kan holde døgnåbent, og jeg kan mærke på engagementet i mit center, at medlemmerne vælger de andre centre i stedet for mit, siger Glenn Holland. 

Selvom det kun er få måneder siden, træningscenteret åbnede, så har forskelsbehandlingen i reglerne omkring tjek af coronapas allerede påvirket Glenn Holland.

- Hvis jeg havde vidst, hvad jeg gik ind til, så havde jeg nok aldrig åbnet.