Fjerkræklubber mangler medlemmer: Vores juniormedlemmer er mindst 50 år
Medlemmerne i de nordjyske fjerkræklubber bliver færre og ældre, og det ser derfor sort ud for klubbernes levetid.
De nordjyske fjerkræklubber bliver mindre og mindre, men i denne weekend er klubberne gået sammen om Himmerlands Største Hobby Dyreudstilling for at vække interesse hos de besøgende.
- Vores juniorer i dag, de ligger jo på 50 år cirka, og de fleste af vores medlemmer i alle tre klubber, ja de ligger jo på omkring de 65 til 85, så hvordan det ser ud om ti år - jeg ved ikke engang til den tid, om jeg kan svare dig, siger Hans Jørgen Nielsen, der er næstformand i Nibe Racedueklub.
En af de nordjyske fjerkræsavlere er Peer greth Nielsen. Han har haft ti høns med til udstillingen i Nibe Kulturcenter. Selv startede han som fjerkræsavler i en alder af 12 år.
- Jeg har haft den her type siden 1963. De er avlet ud fra oldeforældre og forældre, og så har jeg optimeret dem siden da, siger Peer greth Nielsen, der er formand for Vesthimmerlands Fjerkræklub.
Men det er hårdt arbejde at avle høns, og det kan godt skræmme nybegynderne væk.
- Du skal jo regne med, at hvis du får sådan nogle høns, så er det ligesom, hvis du køber en hund. De skal passes de skal have foder morgen og aften, og de skal lukkes inde, for ræven kan jo også finde på at tage dem, hvis ikke man har dem i forsvarlige bure, siger den erfarne fjerkræavler Peer Greth Nielsen.
- Det vigtigste er, at man har stor interesse i det, slutter han.
Klubberne Nibe Racedueklub, Vesthimmerlands Fjerkræklub, Løgstør og Nibe Brevdueforening udstiller til sammen 500 fjerkræ i form af duer, ænder og høns på udstillingen i Nibe, hvor medlemmerne også vandt præmier for de flottest avlede fjerkræ.