Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Flere uheld på våde veje: Nu advarer Nordjyllands Politi

To harmonikasammenstød i tirsdagens morgentrafik gav anledning til en opfordring fra betjentene om at sætte farten ned og holde afstand, når det har regnet.

I januar måned plejer de nordjyske veje være dækket af is fra tid til anden - men dette års milde temperaturer gør, at asfalten kun er blevet skyllet over med regn.

Men vandpytter på kørebanen kan være lige så glatte som is, advarer Nordjyllands Politi. Det sker, efter endnu to uheld på motorvej E45 tidligt tirsdag morgen sendte flere bilister til tælling i harmonikasammenstød.

Først kørte tre biler sammen klokken 7.30 på E45 i sydgående retning lige før afkørsel 24 ved Øster Uttrup Vej. Her skete kun material skade på bilerne - ingen personer kom til skade.

Når der er is på vejen, ved man, at man skal køre forsigtigt. Men mange tænker ikke over, at en regnvåd vej kan være lige så glat som var der is på. 

Poul Fastergaard, vagthavende, Nordjyllands Politi

- De to af bilerne kunne selv køre fra ulykken, mens den tredje skulle fjernes. Det gav en del trafikale problemer, men ellers var det ikke en voldsom ulykke, fortæller vagthavende ved Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard.

Blot et kvarter senere skete så det andet uheld på motorvejen - i nordgående retning mellem frakørsel 27 Aalborg C og frakørsel 26 Th. Sauers Vej.

Her bragede fire biler sammen i et harmonikasammenstød. To af bilerne kunne førerne selv køre fra stedet, mens de sidste to måtte hentes af Falck. Heller ikke her kom personer til skade.

Ulykkerne er blot to af mange, som opstår i vådt vejr. Det fortæller vagthavende Poul Fastergaard, som gerne vil advare bilisterne.

Læs også Motorcyklist har brækket både arm og ben efter trafikulykke

- Når der er is på vejen, ved man, at man skal køre forsigtigt. Men mange tænker ikke over, at en regnvåd vej kan være lige så glat som var der is på. Vores opfattelse er, at folk generelt kører for stærkt i vådt vejr, og det skaber de her ulykker og farlige situationer, siger han.

Ifølge vagtchefen hvirvler der lige så meget vand op fra vejbanen, som der kommer ned fra himmelen, og det giver en dårlig sigtbarhed og gør vejene glatte - men det er mange ikke klar over.

Derfor har Poul Fastergaard en klar besked til de nordjyske bilister:

- Kør efter forholdene – på samme måde som du ville gøre, når det sner. Og så sørg for at holde afstand til bilen foran, så du kan nå at bremse, siger han.