Foto: Aalborg Universitet

Flere unge vælger en ingeniøruddannelse i Aalborg

Der er ti procent flere, der har sendt en kvote to ansøgning for at komme ind på ingeniøruddannelsen på Aalborg Universitet.

Fristen for at sende en personlig ansøgning til drømmeuddannelsen via kvote to er for længst paseret. Nu kan uddannelserne begynde at tælle op, hvor mange ansøgere der har været. Det har man gjort på ingeniøruddannelsen på Aalborg Universitet. Her har der været en stigning på ti procent fra sidste års ansøgninger.  

Stigningen glæder Aalborg Universitet for med en større efterspørgsel på kandidater, der mangler på det danske arbejdsmarked, er særligt ingeniører eftertragtede. 

Universitetet vil gerne sikre, at udbuddet af uddannelser stemmer overens med arbejdsmarkedets behov.

- Vi arbejder kontinuerligt med uddannelsesporteføljen for at sikre, at den matcher arbejdsmarkedets behov. Derfor kan man også være sikker på, at når man tager en uddannelse på AAU, så er den målrettet fremtiden, fastslår dekan på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet Mogens Rysholt Poulsen i en pressemeddelelse.

Med et stort fokus på arbejdsmarkedet og tæt kontakt med virksomheder mener dekan på Det Tekniske fakultet for IT og Design, Eskild Holm Nielsen, at AAU har en fordel.

- Det er meget glædeligt, at vores tekniske og ingeniørvidenskabelige uddannelser oplever så stor en fremgang. Og der er ingen tvivl om, at vores tætte samarbejde med erhvervslivet gør os særligt rustede til at sende højtuddannede, erhvervsparate kandidater ud på det danske og nordjyske arbejdsmarked, siger Eskild Holm Nielsen.