LIGE NU:

Flyglade pensionister greb børsten og gav Starfighter den årlige tur

Har man først været ansat på Flyvestation Aalborg, er man det lidt altid - pensionistforeningen hjælper i hvert fald gerne til, når vartegnet skal skrubbes.

Hvis du tror, pensionister er sådan nogle, der holder sig til at spille kort og bløde småkagerne godt op i kaffen, før de bliver spist, kan du godt tro om igen.

I Flyvestation Aalborgs Pensionistklub har de gang i noget lidt andet. For nu at sige det på den måde. Og det har alt sammen noget med fly at gøre. Sådan er det, når man er gammel medarbejder på flyvestationen ved Aalborg - så slipper man ikke helt sit fag.

Heller ikke når det bliver tid til den årlige rengøring af flyvestationens vartegn - et Starfighter-fly ved rundkørslen ind til stationen.

Tirsdag fik den en ordentlig forårsskrubber for at blive fri for skidt og alger. Og hvem andre end medlemmer af pensionistforeningen skulle tage turen op i liften for at kunne nå selv de vanskeligste steder...

- Flyvestationens vartegn skal jo gerne se pænt ud, og der er vi nogle pensionister derfra, som gerne vil hjælpe. Heldigvis var brandvæsnet søde til at komme og skylle efter, siger formand for foreningen, Frank Nielsen, der selv har været ansat på Flyvestation Aalborg i 48 år.

Han gik på pension i 2008. I dag er han 76 år, og han er stadig fast inventar på flyvestationen.

- Vi cirka 25, der har vores eget lille værksted på flyvestationen, hvor vi laver ting for Flyhistorisk Samling. Det vil vi gerne. Vi tager også ud og sætter F16-fly op til udstillinger rundt omkring. Så nej, vi har nok ikke helt sluppet det, indrømmer Frank Nielsen.

- Vi er vel bare nogle gamle drenge, der godt kan lide at mødes og hygge os og lave noget sammen. Og så kan vi jo få genopfrisket gamle dage samtidig, forklarer han.

Efter den store rengøring af Starfighteren nød de fem pensionister en frokost sammen. Lidt belønning skal sådan noget arbejde jo have. 

Starfighteren er det eneste fly på Flyvestation Aalborg, der hver dag kan tages i skue af offentligheden, men i TV2 Nords serie Bag Hegnet kommer vi helt tæt både Hercules- og Challenger-flyene, deres piloter og hele flyvestationen og dens arbejde i Forsvaret. Du kan se alle afsnit med det samme LIGE HER.

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

fokus.. på vores vilde natur

play Blomster og bier har det svært: - Der er håb, men du skal også gøre noget

play TV: Amerikanske F-16-jagere landede på Flyvestation Aalborg

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

fokus.. på vores vilde natur

play Blomster og bier har det svært: - Der er håb, men du skal også gøre noget

Til forsiden

Til forsiden