Flygtninge flytter på hotel

Foto: Foto: Tor Løkken

Aalborg Kommune indkalder til endnu et borgermøde, inden 125 mandlige flygtninge flytter ind på det gamle Park Hotel Aalborg.

Aalborg Kommune har besluttet at holde endnu et informationsmøde i forbindelse med, at et af byens gamle hoteller skal være bolig for flygtninge. Ifølge kommunen er der behov for mere oplysning om projektet.

- Vi vil gerne orientere om det her projekt og modtagelse af flygtninge generelt, siger konsulent i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Gurli Joensen.

Projektet med flygtninge på det tidligere hotel er kommet i stand, fordi det er vanskeligt for kommunen at skaffe egnede boliger nok. Flygtninge er sat ned i integrationsydelse, og derfor er det svært for dem at betale for almindelige boliger. Aalborg Kommune har lejet hotellet i seks år til en pris, som gør det muligt for de 125 mandlige flygtninge at betale huslejen.

- Det er ikke meningen, at flygtningene skal bo her permanent. De vil typisk være her i tre måneder, indtil de har fundet beskæftigelse og et sted at bo, siger Gurli Joensen.

Flere borgere har udtryk bekymring for placeringen midt i byen. Kennedys Plads har før været centrum for spændinger mellem forskellige grupperinger, og byens natteliv er lige om hjørnet.

- Jeg synes ikke, at de hører hjemme i midtbyen. Jeg er bange for den uro, det kan give. siger Orla Arntsen fra Aalborg.

Nordjyllands Politi er blevet involveret i projektet lige fra begyndelsen, og det er også nyt land for ordensmagten.

- Andre steder har man indkvarteret flygtninge i udkanten af en by eller på landet. Det er også helt nyt for os, men vi har afsat mandskab til at holde øje med situationen, så vi er på forkant, siger vicepolitikommissær, Henrik Skals.  

Borgermødet bliver afholdt den 9. februar på det tidligere Park Hotel Aalborg på Kennedys Plads.

 

 

Forsiden lige nu