Seneste nyt:

Før håndboldbrag med op til 5000 tilskuere: - Vi følger alle restriktioner

Direktør i Aalborg Håndbold Jan Larsen er tryg ved, at klubben kan håndtere en fyldt Sparekassen Danmark Arena, selv om en ny coronavariant er kommet til Nordjylland.

I aften er der Champions League Håndbold i Sparekassen Danmark Arena, hvor Aalborg Håndbold møder ungarske Szeged.

Og hvis ikke snevejret holder alt for mange tilskuere væk, er der udsigt til en fyldt håndboldarena med 5000 tilskuere.

Og selv om den nye coronavariant, Omikron, er kommet til Nordjylland, idet en koncertgæst til en Martin Jensen-koncert lørdag i Aalborg Kongres & Kultur Center er blevet smittet, er der ikke bekymring hos direktør i Aalborg Håndbold Jan Larsen før aftenens kamp.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at der er kommet en ny variant, og jeg håber da, at myndighederne informerer os, hvis der skal ændres på tingene, siger Jan Larsen.

Han fortæller, at alle tilskuere får tjekket deres coronapas, og at der er rigeligt med håndsprit.

- Det er de restriktioner, der er lige nu, og dem følger vi til punkt og prikke, siger Jan Larsen.

Vil ikke selv indføre skrappere restriktioner

Han er tryg ved, at de restriktioner, myndighederne anbefaler, er tilstrækkelige til, at det er forsvarligt at lukke op til 5000 tilskuere ind i Sparekassen Danmark Arena.

Jan Larsen vil ikke af egen drift indføre yderligere restriktioner, end dem, myndighederne anbefaler. Det kunne eksempelvis være, at der skulle være færre tilskuere i hallen, som det tidligere er set under pandemien.

- Vi er ikke eksperter i corona, og myndighederne siger, at det er det her, der skal til. Alt andet ville næsten være galimatias, fordi vi så bevæger os ud i noget, vi ikke har forstand på, siger Jan Larsen.

Han peger på, at klubben tidligere har håndteret de forskellige former for restriktioner, der har været, og det vil man også være i stand til i fremtiden, hvis det skulle ændre sig.

Jan Larsen håber, at smitteniveauet ikke stiger.

- Vi krydser fingre for, at vi kan fastholde de lette restriktioner, som vi har lige for tiden, som gør, at vi sagtens på forsvarlig vis kan spille en håndboldkamp, siger Jan Larsen.