LIGE NU:

Forældre er bekymrede for studietur til Barcelona

Elever fra Nørresundby Gymnasium skal i morgen på studietur til Barcelona. Det har fået flere bekymrede forældre til at kontakte skolen.

Eleverne fra 2.T på Nørresundby Gymnasium skal stå tidligt op i morgen. Klokken 05.00 går turen til Barcelona.

- Jeg håber på, at det bliver en studietur til Barcelona, som om intet er sket dernede. Jeg synes også det ville være træls, hvis der bliver lagt en dæmper på i forhold til at være ude om aftenen, siger gymnasieelev Sidsel Juul Kristensen.

For ti dage siden stormede spansk politi valgstederne ved den ulovlige folkeafstemning om Cataloniens løsrivelse. 761 blev ifølge Jyllands Posten sårede under optøjerne. De voldsomme scener har fået bekymrede forældre til at tvivle på elevernes sikkerhed på studieturen.

quote Hvis vi vurderede at der var en reel risiko, så var de ikke taget afsted.

Søren Hindsholm, Rektor, Nørresundby Gymnasium

- Hvis vi vurderede at der var en reel risiko, så var de ikke taget afsted, siger rektor Søren Hindsholm.

Skolen har undersøgt Udenrigsministeriets rejsevejledning, og medarbejderne taler løbende med folk der bor i Barcelona om sikkerheden. Den information ville forældrene gerne have haft.

- Måske skulle vi have sendt noget ud til forældrene, men det kan omvendt virke bekymrende på en hel masse forældre, siger Søren Hindsholm.

Cataloniens præsident vil tirsdag aften meddele Cataloniens parlament om han vil løsrive regionen. Eleverne fra Nørresundby har op til turen beskæftiget sig med situationen i Catalonien i samfundsfag, og nu kan de selv komme til at stå midt i et historisk øjeblik.

- Hvis Catalonien erklærer sig selvstændigt i morgen aften, så vil eleverne jo have været der, hvor det ligefrem skete. Det tror jeg de vil huske altid, siger samfundsfagslærer Jesper Stick, der også skal med på turen.

Skolen har allerede to andre klasser i Barcelona lige nu. De var vidner til en fredelig aktion i går, hvor de, der er imod løsrivelse, demonstrede. Ifølge rektor er der en kriseplan klar i tilfælde af at der opstår uroligheder. Eleverne er ikke bekymrede, men flere har overvejet hvad de gør, hvis de mod forventning havner midt i en voldelig demonstration.

- Så vil jeg tage det roligt og forsøge at komme væk derfra, siger Sidsel Juul Kristensen.