De førerløsebusser er snart klar til at køre på Astrupstien i Aalborg Øst

00:23

De planlagte førerløse busser i Aalborg er snart klar til at køre med passagerer. Busserne skal køre på Astrupstien i Aalborg Øst, og forventningen er, at de er klar til at transportere de første passagerer i starten af 2019.

1 af 2

Førerløse busser i starten af det nye år

De planlagte førerløse busser i Aalborg er snart klar til at køre med passagerer

Der har i flere år været arbejdet på, at få førerløse busser til at køre på Astrupstien i Aalborg Øst, og nu er der håb om, at alle tilladelser og godkendelser snart er på plads, så busserne kan køre med passagerer fra starten af det nye år. 

- Det er en proces, der har taget lidt tid, fordi det er første gang, der skal køre førerløse busser i Danmark, men når først de relevante tilladelser er på plads fra den task force, der består af Vejdirektoratet, Færdselsstyrelsen og Rigspolitiet, vil den afsluttende politiske proces gå i gang, og vi vil derefter begynde at teste busserne uden passagerer, lyder det fra Aalborg kommunes projektleder for de føreløse busser Maria Vestergaard. 

I sidste ende er det transportminister Ole Birk Olesen, der efter at projektet har været i fire ugers offentlig høring skal skrive under på den endelige bekendtgørelse, der giver tilladelse til, at de førerløse busser sættes i drift. Og hvis ikke der opstår uforudsete forhindringer, vil det altså formentlig kunne ske i starten af det nye år, lyder det fra Maria Vestergaard.