LIGE NU:

Forlig i cannabis-sag: Ulrich Vestergaard bliver i sin lejlighed

Onsdag skulle ankesagen mellem Ulrich Vestergaard og boligselskabet Alabu, som vil have ham ud på grund af hans salg af medicinsk cannabis, have været for landsretten. I stedet er der nu indgået forlig.

Den langstrakte sag om Ulrich Vestergaard og hans salg af medicinsk cannabis har onsdag endelig fundet sin afslutning. 

Et forlig mellem Vestergaard og boligselskabet Alabu betyder, at han kan blive boende i sin lejlighed indtil den 31. marts 2019. Alabu har ellers forsøgt at sætte Ulrich Vestergaard ud, fordi han fra sin lejlighed har solgt medicinsk cannabis - noget, boligselskabet mente, skabte utryghed blandt de andre beboere i området. 

I september sidste år fik boligselskabet medhold i byretten i Aalborg, men onsdag skulle sagen have været for landsretten. Det blev dog med det nye forlig ikke til noget. Det fortæller Ulrich Vestergaards forsvarsadvokat Knud Foldschack. 

- Vi har indgået det her forlig, fordi vi mener, det er den bedste løsning. Konsekvenserne havde været for hårde for min klient, hvis det var endt med et nederlag i landsretten. Personligt og økonomisk ville det have været for tungt, så det her er den mest værdige afslutning, siger Knud Foldschack til TV2 Nord.

Både lettet og ærgerlig

Derfor valgte han sammen med Ulrich Vestergaard at indgå forliget, der betyder, at Vestergaard kan blive boende til foråret - og til den tid kan han igen søge om at få en plejebolig gennem boligselskabet. 

Ulrich Vestergaard er selv kræftsyg og har derfor brugt cannabisolie. Noget, han altså også begyndte at sælge videre, efter eget udsagn for at hjælpe mennesker, og som indtil videre har kostet ham 60 dages betinget fængsel for stofbesiddelse.

Derfor kunne man måske tro, at et forlig og udsigten til at blive i den lejlighed, han ellers skulle have været ude af sidste efterår, ville være glædelig. Men sådan ser hovedpersonen det ikke selv.

- Jeg er både lettet og ærgerlig. Jeg har det ad helvede til med måden, det her er sket på. For jeg synes, boligselskabet slipper af sted med en løgn. Jeg er ikke blevet dømt for salg, og beboerne herude har samlet underskrifter for at vise, at jeg ikke har generet dem. Men økonomien tillader altså ikke, at jeg fortsætter, siger Ulrich Vestergaard.