LIGE NU:

Formand for handelsstandsforening retter skarp kritik: - Det er konkurrenceforvridende, at Bilka må sælge nonfood

Ulige konkurrencevilkår. Så klar i spyttet er Jørgen Højrup Jensen, der mener, at forretninger som Bilka ikke bør kunne sælge isenkram og andre ikke-dagligvarer, mens detailhandlen er lukket.

2020 har været en rutsjebanetur for mange butiksejere - heriblandt Jørgen Højrup Jensen.

- Det her corona har med afstand været det værste i mine 32 år som isenkræmmer, siger han.

Formanden for handelsstandsforeningen i Farsø Jørgen Højrup Jensen retter en skarp kritik mod salget i flere dagligvarebutikker. Han har selv to butikker, der er tvangslukket, og han mener, at det er konkurrenceforvridende, at større dagligvarebutikker stadig har lov til at sælge varer som tøj, isenkram og elektronik.

- Jeg synes, at det skulle meldes til konkurrencestyrelsen.

Regeringen forlængede tirsdag restriktionerne således, at detailhandlen skal holde lukket i yderligere 14 dage - altså helt frem til den 18. januar. Derfor er isenkræmmerens tålmodighed ved at være opbrugt.

Ikke mindst fordi han er uforstående over for, at dagligvarebutikker må sælge produkter, som ikke er fødevarer.

- Det er simpelthen ikke i orden. Jeg synes, at det skulle meldes til konkurrencestyrelsen. Det er et kæmpe slag i hovedet for os, siger han, inden han fortsætter:

- Bilka må sælge tøj, sko, isenkram og tv uden restriktioner, og vi andre er tvangslukket. Det er konkurrenceforvridende.

Møder opbakning hos Enhedslisten

Hos Enhedslisten undrer sundhedsordfører Peder Hvelplund sig også over reglerne.

- Jeg har allerede bedt vores erhvervsordfører Victoria Velasquez rejse det her over for erhvervsministeren, og så må vi se, om vi ikke kan få det ændret, for det er grundlæggende en urimelig situation, som de små butikker er sat i, udtaler han.

Erhvervsordføreren hos Socialdemokratiet Orla Hav tror dog ikke, at der bliver ændret på reglerne foreløbigt.

- Jeg kan godt forstå hans undren. Jeg beder bare om forståelse for, at vi har forsøgt at lave et snit, hvor vi skal kunne få vores dagligvarer - altså mælk, gryn og kartofler. 

Hos Jørgen Højrup Jensen i Farsø er ønsket, at store butikker, som Bilka, skal spærre af for nonfood således, de kun må sælge dagligvarer. Det forslag møder opbakning fra Enhedslistens Peder Hvelplund, der fortæller, at andre lande har spærret nonfood-afdelinger af.

Den køber Orla Hav (S) imidlertid ikke, da det forslag, ifølge ham, ikke er foreneligt med de nuværende sundhedsfaglige retningslinjer.

- De kombinerede butikker har nogle gangmønstre, der er fuldstændigt nøje regnet ud i forhold til at afvikle logistikken inde i butikkerne. Så vi risikerer simpelthen, at trafikken i butikkerne bliver dårligere, og det kan betyde, at folk kommer til at stå tættere sammen.

I Farsø frygter Jørgen Højrup Jensen, at de, ifølge ham, ulige konkurrencevilkår, er med til at forværre situationen yderligere.

Jeg tror ikke, at vi får alle igennem det her. Jeg er bange for, at vi kommer til at miste en masse af de mindre butikker, siger han.

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

150816 Blå Kors

Blå Kors: - Vi er klar til kunder fra på mandag i vores genbrugsbutikker

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

Til forsiden

Til forsiden