Foto: Claus Fisker

Formodet overfaldsmand stadig på fri fod

Vestre Landsret bakker op om løsladelsen af den 25-årige mand, der er sigtet for voldtægtsforsøg på en 10-årig pige tilbage i juli.

Efter et maraton-grundlovsforhør onsdag eftermiddag besluttede Retten i Aalborg at løslade den 25-årige mand, der stod sigtet for voldtægtsforsøg. Det var en beslutning, der i den grad overraskede anklager Thomas Klingenberg, som ellers mente at have et sikkert kort på hånden, da den 10-årige pige havde udpeget den sigtede inden grundlovsforhøret.

Men Retten i Aalborg mente ikke, at pigen var sikker nok i sin udpegelse, og lod derfor den 25-årige mand gå. Han er dog stadig sigtet i sagen. 

Læs også 25-årig løsladt efter marathon-grundlovsforhør

Kendelsen blev med det samme kæret til Vestre Landsret, som tog stilling til den i dag, fredag. Og selv om retten, efter at have vurderet de grunde anklagemyndigheden anførte i kæreskriftet, når frem til, at der er en begrundet mistanke om, at den 25-årige er skyldig i sigtelsen, valgte retten alligevel at bakke op om kendelsen fra Retten i Aalborg.

- Da der imidlertid ikke er bestemte grunde til at antage, at sigtede kan og vil påvirke efterforskningen, tiltræder landsretten med denne begrundelse, at sigtede er løsladt, skriver Vestre Landsret i sin afgørelse.

Dermed får den 25-årige mand altså lov til at forblive på fri fod, mens Nordjyllands Politi fortsætter efterforskningen i sagen om overfaldet, der fandt sted ved Panstien i Aalborg SØ den 26. juli i år.

- Jeg hæfter mig ved, at landsretten trods alt anerkender, at der er begrundet mistanke om, at den sigtede er skyldig, men de vælger så at se på, om han vil forsøge at påvirke efterforskningen og på den baggrund fastholde løsladelsen, siger Thomas Klingenberg, anklager ved Nordjyllands Politi. 

Læs også Efterlyst har meldt sig selv til politi

Her blev den 10-årige pige lokket med ind i et skovområde under påskud af at skulle hjælpe med at finde en fremmed mands hund. Men inde mellem træerne blev hun væltet omkuld, og efter sigtelsens beskrivelse bliver hun holdt nede, mens gerningsmanden løsner sit bælte. Den 10-årige får sig kort efter vristet fri og løber fra stedet.

Politiet fortsætter efterforskningen af sagen.