00:41

Her er video fra Det danske Forsvars konference i Aalborg i dag.

Forsvarsindustri samlet i Aalborg

Hundredvis af mennesker fra den samlede danske våbenindustri var onsdag samlet i Aalborg.

Den samlede danske våbendustri var onsdag samlet til deres årlige konference på Hotel Comwell Hvide Hus i Aalborg.

Formålet er at blive klogere på, hvad materiel der er brug for i fremtiden. På årets konference er der især fokus på eksport. 80 procent af forsvarets materiel bliver nemlig eksporteret.

En af de nordjyske virksomheder, som har haft stor succes med at deltage på konferencen er MyDefense fra Nørresundby. De var med til konferencen for første gang for tre år siden.

- Der etablerede vi et samarbejde med Airbus, og vi har derfor fået meget ud af det. Vi møder mange kunder fra ind- og udland på konferencen her, så det er rigtig godt givet ud, siger administrerende direktør i MyDefence, Christian Steinø.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen åbnede konferencen. Herefter fulgte oplæg om "Danske perspektiver på det globale eksportmarked", "Adgang til USA's forsvarsmarked" og en række cases med danske våbenfirmaer, der har haft succes med at eksportere militært udstyr.

På konferencen vil der også være en stor udstilling, hvor våbenfirmaer fra ind- og udland viser deres seneste nye våben og militært udstyr frem.