Forvandlet Hobro-mandskab reddede æren i Aalborg

AaB er stadig uden en sejr i efterårssæsonen i Superligaen, efter holdet mandag aften spillede 1-1 mod Hobro IK.

Med kun to point i sæsonens fire første kampe i Superligaen var der meget på spil for AaB i mandag aftens kamp mod Hobro IK - ikke bare for at komme væk fra en træls 13.-plads i ligaen, men også for æren og gejsten. En sejr var påkrævet.

Og det så da også i første halvleg ud til, at de bolsjestribede langt om længe havde fundet den rigtige kampånd frem til opgøret mod lokalrivalerne. Den holdt bare ikke i fulde 90 minutter, og så måtte AaB altså dele pointene med Hobro IK.

AaB sad tungt på spillet de første 45 minutter mod et nervøst og defensivt Hobro-mandskab. Derfor kom AaB også fortjent foran 1-0, da Kasper Risgård nærmest løb bolden i mål efter oplæg af Filip Lesniak i det 22. minut.

Cirka 20 minutter senere kunne det være blevet til 2-0 til hjemmeholdet, da Edison Flores sendte et skarpt frispark af sted fra kanten af feltet. Men Jesper Rask i Hobro-målet fik den vippet over overliggeren med det yderste af fingerspidserne.

På grund af det tunge pres kom Hobro IK kun frem til enkelte chancer. Noget, der dog skulle ændre sig dramatisk efter 15 minutters pause og udne tvivl lidt dundertale i omklædningsrummet. For et forvandlet Hobro-mandskab indtog Aalborg Portland Park til de sidste 45 minutter med en aggressivitet, det i den grad manglede i første halvleg.

Især Pål Kirkevold førte an i Hobro-presset på hjemmeholdet og voldte forsvaret store problemer. Derfor var det helleri kke overraskende ham, der fik sidste fod på udligningen til 1-1 efter 61 minutter.

Herefter smuldrede Hobros dominans dog en smule, så AaB igen kom mere med i kampen. Men trods flere store chancer i begge ender af banen og gode angrebstakter blev det ikke til flere mål.

Med det ene point rykker Hobro IK op på siden af OB og SønderjyskE med nu otte point, mens AaB må blive på 13.-plads med skuffende tre point.