LIGE NU:

Forventer 10.000: Danmark får sin første Electronic Dance Music festival

Danmark får sin første Electronic Dance Music festival - og det bliver i Aalborg med navnet Aairport Festival. Allerede nu er der lavet aftaler med flere kendte danske kunstnere.

I mange år har den elektroniske musik samlet et stort publikum i hele verden, og festivaler for elektronisk musik blomster op i Europa.

Nu får Danmark endelig sin første festival udelukkende til EDM (Electronic Dance Music), når Aairport Festival åbner dørene for to dage med elektronisk musik til januar næste år.

Kongstanken bag Aairport Festival er, at alle deltagere til festivalen vil møde en helt ny destination, når festivalen afvikles.

- Hvorfor rejse ud i verden, når verden kan komme til dig, fortæller Kresten Thomsen, som er grundlægger og idemand bag Aairport Festival.

Hele oplevelsen tager udgangspunkt i de fantastiske minder man skaber sammen med vennerne under en rejse, og nu tager Aairport Festival destinationerne til Aalborg i januar, når mange trænger til lys, glæde og overskud.

Gigantium i Aalborg omdannes til en kæmpe lufthavn, hvor gæsterne blandt andet mødes af stewarder, stewardesser, mekanikere, security og kaptajner, som vil byde velkommen og sikre en 100% gennemført oplevelse og velkomst i selve terminalen.

Main stage indrettes, så den afspejler en helt unik destination, samtidig med at scenen bliver en af de største indendørs scener, Danmark endnu har set.

- Vi går simpelthen all-in på lyd, lys, LED, laser, konfetti og pyroteknik, så vores deltagere blæses omkring af sanseindtryk. Vi arbejder med de bedste i branchen, som vi ved kan levere noget helt unikt, siger Kresten Thomsen.

Shuttlebusser fra byen

Aairport Festival indsætter Shuttlebusser fra centrum af Aalborg, som hele aftenen og natten fragter deltagerne fra centrum de seks kilometer til og fra Gigantium.

Arrangøren regner med, at der dagligt vil være 10.000 gæster, og festivalen løber over to dage, nemlig 17. og 18. januar.

Uden for Gigantium placeres store projektører, som byder deltagerne velkommen, sammen med de mange frivillige, som bliver en stor del af afviklingen. Aairport Festival samler både foreningsliv og kulturaktører, som hver især bidrager til, at Aairport Festival bliver en fuldstændig unik oplevelse både for deltagerne og de mange medvirkende.

quote Allerede nu kan vi fortælle, at nogle af de største danske artister, som vi præsenterer er Martin Jensen, KATO, Faustix, Snavs, Zookeepers, og TooManyLeftHands, som vi allerede ved kan skabe en unik fest af dimensioner

Kresten Thomsen, arrangør Aairport Festival

Cirka 40 pct. af kunstnerne på main stage vil være danske kunstnere og 60 pct. udenlandske, og Aairport Festival løfter løbende sløret for flere artister i løbet af september måned.

- Allerede nu kan vi fortælle, at nogle af de største danske artister, som vi præsenterer er Martin Jensen, KATO, Faustix, Snavs, Zookeepers, og TooManyLeftHands, som vi allerede ved kan skabe en unik fest af dimensioner. Det er ikke sket tidligere, at så mange store danske navn er samlet ét sted på een aften, og dertil kommer de mange udenlandske navne, siger arrangøren.

- Vi har oven i købet en helt unik overraskelse fra Holland, som vi glæder os enormt meget til at afsløre snart, fortæller Kresten Thomsen, dog uden at ville uddybe yderligere.

Kresten Thomsen har igennem de sidste seks år stået i spidsen for udvikling af Aalborg Karneval, og er vant til at tænke festivallogistik, når store events skal afvikles.