Seneste nyt:

Forventningsfuld stemning op til vigtig kamp for Aalborg Freja

Det er i dag, Aalborg Frejas største fodboldkamp bliver spillet, og forberedelserne er allerede i fuld gang.

"Hip hop Freja op!" 

Sådan lyder et af fodboldklubben Aalborg Frejas kampråb. 

Om det bliver brugt i aften efter klubbens største kamp nogensinde, når Aalborg Frejas serie 1-mandskab møder de forsvarende danske mestre i fodbold, Brøndby IF, er endnu usikkert. 

quote Det har faktisk været lidt med grædende hjerte at skulle fortælle nogen, at deres livs kamp mod Brøndby, den skal de ikke med til.

Mark Hellerup, træner for Aalborg Freja

Men sikkert er det, at spillerne, holdets træner, den frivillige leder og medlemmerne i klubben i Aalborgs vestby får en kæmpe oplevelse i aften.

- Det bliver en kæmpe oplevelse, og spillerne har jo fra de var helt små drømt om at træde ind på Aalborg Stadion - ganske vist i rødt og hvidt - men nu bliver det så i hvidt og blåt, siger Mark Hellerup, træner for Aalborg Freja.

- Heldigvis møder vi så Brøndby, for dem er jo man vokset op med ikke at kunne lide, siger han med et smil.

Glade mennesker
Foto: Mogens Jørgesen


Aalborg Freja skaber historie 

Aalborg Freja spiller i den syvende bedste række, og aldrig før har et så lavt rangerende hold nået så langt i den danske pokalturnering. Det har klubben allerede modtaget 100.000 kroner for.

Kampen er for mange af spillerne en drøm, der er gået i opfyldelse. Men ikke alle på holdet får lov at komme på banen. 

- Der har jo aldrig nogensinde før været så mange til træning. Alle vil gerne spille den her kamp, siger Mark Hellerup Knudsen og forklarer, at det ikke har været let at slukke forhåbningen hos nogle spillere: 

- Det har faktisk været lidt med grædende hjerte at skulle fortælle nogen, som har haft en rolle i de andre pokalkampe, at lige den her, deres livs kamp mod Brøndby, den skal de ikke med til. Det er jeg faktisk lidt berørt af, siger Mark Hellerup. 

Aalborg Freja
Foto: Aalborg Freja

Klar til kamp

Allerede fra morgenstunden sydede og boblede det i Aalborg Freja. Frivillige, som havde taget fri fra arbejde, mødtes i klubhuset til morgenkaffe, og gik i gang med forberedelserne til aftenens pokalkamp.

Fra klokken 15.00 åbnede klubhuset, og her kan alle medlemmer komme og lade op til kampen og hygge sig, inden man sammen i fanmarch klokken 17.00 går de 438 meter til Aalborg Stadion.

Spillere og træner Mark Hellerup Knudsen mødes på Frejas anlæg for at hygge sig lidt med medlemmerne, inden spillerne sammen følges ad til stadion. Nogle tager måske cyklen samtidig med, at Brøndbys forsvarende danske mestre ankommer i deres store dobbeltdækkerbus. 


Har varmet op på hotel

Forinden har Brøndbys spillere været indlogeret på Hotel Hvide Hus, hvor de har slappet af, spist stor frokost, holdt taktikmøde og fået sig en lille lur på hver deres værelse, inden de er kørt mod Aalborg Stadion.

Glade fodboldspillere
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Kampen fløjtes i gang klokken 18.00, og indtil nu er der solgt 3500 billetter. Aalborg Freja har været så heldige, at både Aalborg Kommune og AaB har indvilliget i, at alt overskud fra entré og salg i boder går ubeskåret i Aalborg Frejas klubkasse. 

Når regnskabet engang i morgen er talt op, venter der den lille fodboldklub et kæmpe overskud, som ryger ned i klubkassen, og man tør næsten ikke drømme eller tro på, hvad der vil ske, hvis Aalborg Freja vinder over Brøndby.

Den lader vi lige stå et øjeblik. 

Se indslaget her, hvor Aalborg Freja gør klar til kamp.