Foto: TV2 Nord

Fra bondegård til catwalk: Nu indtager 15-årige Josefine modelverdenen

Kun 15-årige Josefine Lynderup Krogsgaard er opvokset på en gård i Grindsted, men nu spås hun til en stor international modelkarriere

Hun kunne næsten ikke tro sine egne ører. "Er du model?", spørger en fremmed dame hende på Strøget i København. 

Josefine ved slet ikke, hvad hun skal svare. 

Hun er lige blevet prikket på skulderen af Rikke, der arbejder for modelbureauet Unique Models. Rikke fortæller Josefine, at hun spottede hende på gaden og fulgte efter hende.

Nu vil Rikke gerne have Josefine til en samtale hos Unique Models for at underskrive en kontrakt. 

00:36

Josefines mor, Lone Lynderup Krogsgaard, var i første omgang skeptisk over for modeltankerne.

Luk video

- Det var meget underligt. Jeg er en bondepige fra Nordjylland, og jeg har aldrig før tænkt på at blive model, siger Josefine.

Alligevel tager Josefine og hendes mor dagen efter ind til Unique Models og forlader København igen samme dag med en underskrevet kontrakt.

- Det var vildt spændende og egentlig lidt sjovt. Vi grinte af det, men min mor var nok lidt skeptisk omkring det hele, siger Josefine.

Fra bondegård til catwalk

TV2 Nord har fulgt Josefine Lynderup Krogsgaard ind i modelverdenen og set med fra sidelinjen, mens hun har øvet sig at gå catwalk og snakket med Unique Models. Optagelserne er blevet til programmet Fra Bondegård til Catwalk, der har premiere i morgen, onsdag, klokken 19.50 på TV2 Nord Salto. 

00:45

Josefine Lynderup Krogsgaard øver sig i at gå catwalk.

Luk video

Cirka fire måneder efter, at programmet er blevet optaget, var Josefine mandag i kultur- og livsstilsmagasinet Nordliv til en snak om programmet og tiden derefter. 

I programmet Fra Bondegård til Catwalk ser vi Josefine øve sig i at gå ligesom modellerne, og siden da har Josefine fået taget modelbilleder og allerede haft flere jobs på catwalken. 

- Jeg er ved at blive god til det. Jeg øver mig derhjemme, hvor jeg går rundt ligesom en model i staldene, og når jeg går ture med mine hunde, siger Josefine.

- Mit første job var med en flok andre piger, og det var en vildt god oplevelse. Det var meget stille og roligt. Hele forløbet har været vildt spændende, men jeg har skullet vænnet mig til det, siger Josefine.

00:40

Josefine Lynderup Krogsgaards første modelbilleder

Luk video

Har mere end blot modeldrømme

Men Josefine er endnu blot i den spæde start af sin modelkarriere. Unique Models spår hende en stor fremtid inden for modelverdenen, der også kan sende hende til udlandet. 

- Jeg kunne godt tænke mig at blive stor inden for modelverdenen og komme på forsiden af Voque eller et andet stort modemagasin, siger Josefine.

Den 15-årige nordjyde går dog også med andre planer for fremtiden end at leve af sit udseende.

- Nu har jeg også søgt ind på Nørresundby Gymnasium og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Jeg har en plan om at læse statskundskab og så senere journalistik og blive udenrigskorrespondent, siger Josefine. 

Fra Bondegård til Catwalk bliver sendt onsdag den 11. april klokken 19.50 på TV2 Nord Salto og kan efterfølgende ses på vores hjemmeside. 

07:29

Du kan se hele interviewet med Josefine Lynderup Krogsgaard fra mandagens udgave af Nordliv her. 

Luk video