LIGE NU:

Frelsens Hær i Aalborg: Ansøgninger om julehjælp stiger og stiger

Hos Frelsens Hær i Aalborg går det stadig stærkt med ansøgningerne om julehjælp. På kun 22 dage er der kommet hele 490 ansøgninger.

Antallet af ansøgninger til julehjælp i Aalborg stiger og stiger.

Frelsens Hær i Aalborg åbnede op for ansøgninger om julehjælp den 1. november, og kun 22 dage senere var hele 490 ansøgninger tikket ind – kun fra Aalborg Kommune.

Sidste år fik Frelsens Hær i Aalborg omkring 300 ansøgninger over hele november måned.  

Normalt fra år til år har stigningen i ansøgninger været mellem 10 til 20 procent, så det er, ifølge Maria Mader, der er assisterende korpsleder ved Frelsens Hær i Aalborg, en meget eksplosiv stigning, som ses i år.

Hun peger på, at det er kontanthjælpsloftet, der rammer juleøkonomien hårdt, og har fået tallene til at vokse.

- Vi kan selvfølgelig kun gætte på, hvorfor så mange søger om julehjælp i år, men det, vi kan læse ud af mange kommentarer på ansøgninger, er, at kontanthjælpsloftet rammer familierne rigtig hårdt i år. Altså, de har godt vidst, at det kom, men de mærker det først for alvor nu og har derfor brug for hjælp til at klare julen, siger Maria Mader.

Regeringens kontanthjælpsloft trådte i kraft 1. oktober, har ramt mange familier hårdt på økonomien.

Julehjælpen fra Frelsens Hær kommer i form af et gavekort på 500 eller 800 kroner alt efter familiens størrelse, som man kan købe ind for i enten Føtex, Bilka eller Netto. Der er ansøgningsfrist via hjemmesiden www.fhjulehjaelp.dk den 30. november, og julehjælpen bliver delt ud den 21. december.