Nu bliver der flere muligheder for at betale sin parkering elektronisk i Aalborg. Kommunen har indgået aftaler med mobilbetalingsfirmaerne EasyPark og Parkman. Foto: Per Frank Paulsen

Frem med mobilen, når du parkerer

Aalborg Kommune indgår nyt samarbejde om mobilbetaling med parkeringsfirmaer.

Nu bliver der flere muligheder for at betale sin parkering elektronisk i Aalborg. Kommunen har indgået aftaler med mobilbetalingsfirmaerne EasyPark og Parkman. Firmaet ParkParks løsning har gennem nogen tid kunnet bruges på kommunens p-pladser. Mobilbetalingen er et led i den digitaliseringsproces, som er i fuld gang inden for parkeringsområdet.

Mobilbetaling gør det nemt, hurtigt og smidigt for bilisten at betale for parkering i Aalborg. Samtidig optimerer løsningen arbejdsgangen for kommunen, idet hele forløbet fra bilisten parkerer og betaler, til p-vagten kan føre kontrol, bliver 100 pct. digital.

- Den digitale parkeringsverden er en målrettet del af arbejdet med en forbedret service og mobilitet i midtbyen. Ved at tilbyde bilisterne mobilbetaling opnås nogle fordele, bl.a. at betalingen kan ske uden ventetid ved p-automaterne og uden håndtering af mønter, betalingskort og papirbilletter. Parkeringen bliver derfor lettere for bilisten, som hurtigt kan komme videre til det egentlige ærinde,  siger rådmand for by- og landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen. (Socialdemkraterne)

Sidste år blev der gennemført over en million korttransaktioner i Aalborg Kommunes p-automater, hvor ni ud af 10 bilister valgte at bruge betalingskort frem for mønter. Årsagen er bl.a. udviklingen mod et kontantløst samfund, og at man ved kortbetaling kun betaler for den tid, som man reelt parkerer.

P-vagterne vil føre p-kontrol ved scanning af bilens nummerplade med en håndterminal, som online kan kontrollere, om der er en betaling i gang for det pågældende køretøj.