Foto: Johnni Isaksen

00:17

1 af 2

Fremtidens læger testede sig selv på bootcamp

Fremtidens nordjyske læger øver sig i at lægge kateter og stille diagnoser, før det går løs på klinikkerne.

I Forskningens Hus i Aalborg er der gang i den, når 62 medicinstuderende lærer at lægge kateter, håndtere børn og stille diagnoser. Alt sammen som del af en medicinsk bootcamp, inden de studerende i næste uge tager hul på anden del af deres uddannelse til læger på kandidatuddannelsen, hvor de skal i praktik på de nordjyske klinikker.

Patrick Østergaard og to medstuderende begynder dagen med at lægge kateter på en kvinde. Dog ikke en rigtig én af slagsen – alle behandlinger foregår på dukker.

- Jeg synes, det er godt. Vi kommer uden erfaring med, hvad der sker på sygehusene, så det er fantastisk, at vi kan blive lært op på den måde, siger han.

I et andet lokale skal Martin Wolder finde ud af, hvad der er galt med en ældre dame – eller en ældre dukke, om man vil - som har det dårligt efter en operation.

- Bootcamp er en god mulighed for at få lov at prøve noget af det, vi skal ud i næste år. Her er der trygge rammer, siger han.

Det er lige præcis de trygge rammer, som er vigtige. Ved NordSim, hvor træningen foregår, er der plads til at begå fejl.

- Man må lave alle de fejl, man vil, bare man lærer af det. Ingen patienter kommer til skade her. Man kan øve den samme ting mange gange, så man får helt styr på det, siger Karen Lindorff-Larsen, som er lægelig leder ved NordSim.

Ambitionen er, at de studerende skal kunne arbejde som lægevikarer om et år.