Fri proces til OW Bunker-investorer

Tabsramte OW Bunker-investorer er bevilget fri proces til forberedelse af søgsmålet mod virksomhedens tidligere ledelse og kapitalfonden Altor. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

2400 tabsramte OW Bunker-investorer får fri proces til forberedelse af gruppesøgsmålet mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.

Da OW Bunker i november 2014 gik konkurs, bare syv måneder efter virksomhedens børsnotering, stod tusindvis af investorer tilbage med undren, skuffelse og for manges vedkommende store tab.

Nu øjner 2400 aktionærer imidlertid håb, idet Civilstyrelsen netop har godkendt en ansøgning om fri proces til at forberede et gruppesøgsmål mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse. Det skriver Danske Aktionærer i en pressemeddelelse.

Det er Foreningen OW Bunker-Investor, som på vegne af sine 2400 medlemmer har stævnet Altor og den tidligere ledelse, og som altså også har ansøgt om fri proces til sagen, hvor aktionærerne har rejst et erstatningskrav på 321 millioner kroner.

Samtidig med stævningen ansøgte foreningen Civilstyrelsen om fri proces. Civilstyrelsen har nu meddelt, at foreningen får godkendt fri proces til i første omgang forberedelse af sagen. Det vil sige, at foreningen får dækket omkostninger som for eksempel advokatbistand i perioden frem til, at gruppesøgsmålet bliver godkendt ved Landsretten. Derefter kan foreningen så ansøge om fri proces til resten af retssagen.

- Vi er meget glade for, at myndighederne nu har bevilget fri proces til denne groteske sag, der kostede os alle milliarder af kroner, og som har kastet sorte skygger over dansk erhvervsliv, siger Niels Mengel, bestyrelsesmedlem i foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening.

Han ser beslutningen som en anerkendelse af foreningens hidtidige arbejde og mener at det er et vigtigt skridt for den videre proces.

- Der er ingen tvivl om, at det får stor betydning for foreningen – både fordi vi får lettere ved at gennemføre sagen rent økonomisk, men også fordi vi formentlig får endnu flere tabsramte investorer med i sagen, som dermed kan få mulighed for at deltage i en eventuel erstatning, siger Niels Mengel.

Forsiden lige nu