LIGE NU:

Gaarde inden pokal-semifinale: Kan få sæsonen til at lysne

AaB møder torsdag aften Brøndby i pokalsemifinalen, og sportsdirektør Allan Gaarde håber at kunne invitere til pokalfinalefest.

quote Der er så få muligheder i en spillers karriere for at spille finaler, og nu er vi en kamp fra at spille en finale, og det vil man gøre alt for at nå.

Allan Gaarde, sportsdirektør, AaB. 

Der er meget på spil torsdag aften, når AaB møder Brøndby IF på udebane i pokalsemifinalen. For med et fravær af nordjyderne i mesterskabsslutspillet, fordi en placering i top seks i grundspillet glippede, skal et godt resultat i pokalturneringen pynte på helhedsindtrykket af sæsonen. 

- Det er logisk, at sæsonen vil se noget lysere ud, hvis vi kan invitere til pokalfinale. Vi kan godt lide at invitere til store fester, og vi har tidligere oplevet, hvordan sådan en fest kan være, lyder det fra sportsdirektør Allan Gaarde.

En forskel på et enkelt mål i tabellen endte med at betyde, at AaB ikke kom med i top seks, som ellers var sæsonens målsætning. Sportsdirektøren vil dog ikke for nuværende afgøre, om en pokalsucces kan give sæsonen et "godkendt"-stempel. 

- Uanset hvordan vi forklarer det, så er det ikke tilfredsstillende i forhold til vores målsætning. Vi har en tro på, at vi stadig ville kunne klatre i tabellen med vores kvalitet. Men rent strukturelt kan vi ikke nå længere end en syvendeplads. Vi vil gerne være det første hold til at nå Europa via den syvendeplads, men den endelige evaluering af sæsonen har vi ikke gjort endnu, siger Allan Gaarde.

Sideline-sag har ikke fyldt hos spillerne

Som optakt til aftenens kamp i Brøndby har alt andet end fodbold fyldt hos ledelsen i AaB. Søndag aften kunne Ekstrabladet nemlig afsløre, at AGF forinden sidste kamp i grundspillet havde haft adgang til AaB's dødbold-taktikker. 

Efter større polemik i medielandskabet endte østjyderne imidlertid med at stikke AaB en undskyldning for ikke at have informeret nordjyderne om, at de uretmæssigt havde haft adgang til vigtig intern information fra AaB. Allan Gaarde forsikrer dog, at sagen ikke har fyldt hos spillertruppen.

- Det er jeg helt sikker på, at det ikke har. De eneste, det har påvirket, er os, der har siddet med sagen. Det vil sige vores kommunikationschef (Brian Andersen, red.) og mig selv. Jeg har ingen formodning om, at det har fyldt hos trænere og spillere, lyder det fra Allan Gaarde. 

AaB'erne spillede sig i semifinalen efter en sejr på 3-1 over 1. divisionsklubben Næstved. Og ifølge sportsdirektøren ser spillerne frem til at skulle forsøge at gøre kunstsstykket fra kvartfinalen efter.

- De glæder sig som små børn. Der er ikke noget federe end at spille sådan en kamp. Det er et sted, hvor vi traditionelt gør det godt, og et hold, som vi elsker at slå.

- Der er så få muligheder i en spillers karriere for at spille finaler, og nu er vi en kamp fra at spille en finale, og det vil man gøre alt for at nå, lyder det fra Allan Gaarde.

Kampen mellem AaB og Brøndby spilles i aften klokken 19.30 og kan ses direkte på TV3+.