LIGE NU:

Gitte Ørskou siger farvel: Jeg forlader Kunsten med vemod

I dag sagde Aalborg kultur-kendisser ved en afskedsreception farvel til museumsdirektør Gitte Ørskou. Hun forlader direktørposten til fordel for jobbet som direktør for Moderna Museet i Stockholm.

Aalborgs kultur kendisser sagde i dag farvel til museumsdirektør for Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Gitte Ørskou.

I dag satte Gitte Ørskou punktum for 10 år som museumsdirektør på Kunsten i Aalborg. Og hun siger farvel til museet med vemod.

Blå bog, Gitte Ørskou

- Jeg forlader Kunsten med vemod, og jeg kommer til at savne rigtig, rigtig mange mennesker, fortæller Gitte Ørskou ved sin afskedsreception i dag.

Men Gitte Ørskou har også god samvittighed med at forlade Kunsten i Aalborg netop nu.

- Jeg forlader Kunsten et sted, hvor det står stærkt. Gode besøgstal, fantastisk dygtige og dedikerede medarbejdere, et publikum, som bakker op om os, en by, som bakker op om os. Så man kan sige, at jeg forlader museet et sted, hvor jeg kan mærke, at jeg har ro i maven med at gøre det, siger Gitte Ørskou.

Forlader Kunsten for topjob i Stockholm

Gitte Ørskou forlader jobbet til fordel for posten som direktør for Moderna Museet i Stockholm, der betegnes som værende det vigtigste museum for samtidskunst i Norden. En post, hun starter på d. 1. september 2019.

Hos Kunsten i Aalborg er de naturligvis kede af at tage afsked med Gitte Ørskou, der har formået at favne bredt til store og små såvel som kunstkendere og de, der besøger Kunsten for første gang. Men de er ligeledes stolte over Ørskous nye direktørpost.

- Jeg finder der utroligt flot, at Gitte skal stå i spidsen for det vigtigste museum for samtidskunst i Norden, og hun ønskes alt mulig held og lykke i det nye hverv, siger Christen Obel, bestyrelsesformand på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

Christen Obel lægger ikke skjul på, at Kunsten nu har taget afsked med en stærk, markant og helstøbt lederskikkelse.

Ørskou favner bredt

Gitte Ørskou blev museumsdirektør på Kunsten i Aalborg i 2009 og siden da har hun blandt andet stået i spidsen for en større renovering på museet mellem 2014-2016, hvor museet fik en ny stor udstillingssal.

Ved genåbningen efter renoveringen slog Gitte Ørskou alle rekorder med 116.000 besøgende i 2016. Den store interesse fortsatte i årene efter og i 2018 gæstede 110.000 besøgende museet i Aalborg.

Christen Obel er ikke i tvivl om, at de gode besøgstal er Ørskous fortjeneste.

- Gitte Ørskou mestrer den svære balance at have noget til de mange og til de få. Hun er en behagelig person, der formår at formidle bredt, lyder det fra Christen Obel.